Ez a poszt a következő Percről percre része:

Mennyit ér Gyurcsány dj-ként?

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ahogy azt sejteni lehetett, nagyon eklektikus szet volt ez, úgy kulturálisan, mind gyurcsányferencileg.

  • A félúton lekevert We Will Rock You után a Future Breeze Why Don't You Dance With Me alkotását teszi fel, de ezt mi csak hisszük, mert már nem Gyurcsány Ferenc áll a pultnál. Az igazi trance demokraták pedig valószínűleg hajnalig verették volna, ha Gyurcsány ezen a sínen küldi tovább a bulivonatot.

  • Februárban a Mozgó Világban elmélkedett a volt miniszterelnök a kultúrpolitikáról, például így:

    Ami­kor kul­túr­po­li­ti­ká­ról van szó, mi is vég­te­le­nül haj­la­mo­sak va­gyunk ma­gas kul­tú­rá­ról be­szél­ni. A mi­nisz­ter éle­té­ből több időt vett el az ope­ra­ház kö­rü­li bot­rá­nyok so­ka­sá­ga, mint amen­­nyi időt tu­dott szán­ni a mil­li­ó­kat el­érő, a tö­meg­kul­tú­rát köz­ve­tí­tő tö­meg­kom­mu­ni­ká­ci­ós in­téz­mé­nyek­re. Hogy azok mi­nő­sé­gi al­ter­na­tí­vát tud­ja­nak nyúj­ta­ni a ke­res­ke­del­mi kí­ná­lat­tal szem­ben. 

    - írja aztán hozzáteszi, hogy a jelenlegi köztévét meg kellene szüntetni. De vissza is adom a szót Gyurcsány Ferencnek:

     A mon­dat má­sik fe­le: a köz­te­le­ví­zió kul­tu­rá­lis funk­ci­ó­ját vi­szont – mi­vel ez a leg­ha­té­ko­nyabb esz­kö­ze a köz­kul­tú­ra és a ma­gas kul­tú­ra köz­ve­tí­té­sé­nek – új­ra kell te­rem­te­ni. Mert­hogy má­ra lé­nye­gé­ben nem lé­te­zik sem a klasszi­kus, sem a mai iro­da­lom, a kép­ző­mű­vé­szet át­adá­sa, sem szín­há­zi köz­ve­tí­té­s, sem film­já­té­kok gyár­tá­sa. Nem vé­let­le­nül akar­ja ural­ni a mai ha­ta­lom a te­le­ví­zi­ót, a moz­gó­ké­pet.

     A teljes irományt pedig itt lehet elovasni.

  • Gyere-gyere ki a hegyoldalba!

    Szarvas Koppány Bendegúz pedig néhány méterrel arrébb Katrina hurrikánként pörgeti meg táncpartnerét.

    LGT - Gyere, gyere ki a hegyoldalba
  • DJ Urcsány VS. Andy Vajna feat. Vajnáné

    tumblr nhctsqkT1T1qg5e9go1 r1 1280

    A képért őszinte elismerésünk Flash & Bones-nak!

  • Amikor a Magna Cum Laude Pálinkadala vagy micsodája jön. Van, aki ásítozik.

  • Amikor egy kis reggae-kóstoló után jön a Tainted Love.

    SOFT CELL - TAINTED LOVE
  • Egy eurodances kiterő után Európa Kiadó jön:

    Európa Kiadó - Mocskos idők

    De egy előttem álló nénitől eltekintve nagyjából úgy bulizik a közönség, mint egy uncsibb black metal-koncerten: dűlöngélnek, nézelődnek.

  • Eminemtől a Without me. O.K.

  •  

    #djgyurcsany #eletedbulija

    A video posted by dzsidzsi official (@dzsidzsi) on

  • akkor tuti ezzel a Picsa-klasszikussal zárnám a ma esti szettemet!

    HétköznaPI CSAlódások - Viktor
  • Énekli a néhai Cipő, és ezzel máris középpárti vizekre értünk.

    Screenshot 2014-12-30-00-31-20.png
    Fotó: Német Tamás
  • Az emberek egyelőre nem nagyon táncolnak, a DJ ezért arra kérte a sajtót, húzódjanak hátrébb

    hogy a fiatalok táncolhassanak

  • Ha viszont Gyurcsány esetleg otthonra találna a lemezjátszók mögött, akkor ő lehetne az első politikus, aki a szavazatmaximalizásról váltana hangulatmaximalizálásra. De ki volt az, aki ennek a fordítottját már beadta egyszer?

    Andry Rajoelina, aki 2009 és 2014 között volt Madagaszkár elnöke, 20 éves korára ismert DJ-nek számított az ország fővárosában, Antananarivóban. Rajoelina később aztán már inkább a buliszervezésre állt rá, ami annyira jól ment, hogy végül még egy saját rádiócsatornát is összehozott a fiatal vállalkozó. A Viva rádió mellett ekkor már egy reklámcéget is beindított, és már sikeres vállalkozóként került be a madagaszkári politikába.

    Rajoelina 2008-ban lett  Antananarivo polgármestere, majd a 2009-es politikai válság közepette került az elnöki székbe. Elnöksége alatt új alkotmányt fogadtak el, amelyet népszavazással erősítettek meg. Ez alapján Rajoelina indulhatott volna a következő választáson is, de végül nem indult el. Azt viszont nem zárta ki, hogy induljon még az elnöki pozícióért a jövőben.

  • Mondjuk DJ-ről pont nem tudok, de zenész bőven akad a magyar politikusok között. Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere gitározva mulatott együtt Fásy Ádámmal a kampány során, ami eléggé be is jött, hiszen végül megválasztották. Aztán ott van Schmitt Pál, akinek a doktori disszertáció megírása mellett remélhetőleg még mindig marad ideje arra, hogy napi fél órát tárogatózzon úgy, ahogy azt 2011 körül tette. És a zenészek közül nem lehet kihagyni Oszkó Pétert sem, akinek egy időben a Facebook-oldalán legalább annyi szájharmonikás és blues-os tartalom volt, mint amennyi politikai és gazdasági.

  • De azért nagyon remélem, hogy a Feri segíteni kell c. Kafkaz-szerzemény helyet kap a tracklistben!

  • Na, most rácsúszott a diszkósabb vonalra, de átkeverésben nem olyan penge, a crossfadert megtanulhatta volna használni.

  • Egy Primal Scream-szám következik, amihez Gyurcsány a legnemesebb btóthlászlói hagyományokat felevenítve hozzáfűzi, hogy a Rolling Stones ihlette. 

  • De nem csak a média nyűzsög, hanem az emberek is már az asztalon állnak. DJurcsány a Clash punk-klasszikusával indít:

  • Biztosan mindenki emlékszik, amikor négy éve a rendőrség és a MAHASZ együttes erővel razziázott a Volton, hogy megelőzzék a DJ-bűnözés elterjedését Sopronban. Az esetből elég nagy balhé lett, DJ Jeszy és a haverok azóta kicsit visszavettek az erődemonstrációból, és csak ritkán hallani hasonló esetekről.

    Persze ha én fideszes kiskáder lennék, akkor nem hagynék ki egy ilyen nagyszerű alkalmat az amerikaiaknak kottákat szolgáltató exminiszterelnök megszívatására, szóval Gyurcsány Ferenc helyében én biztosra mennék, hogy megússzam a lehetséges büntetést.

    A hatályos jogszabályok szerint ehhez "mindössze" annyi szükséges, hogy számlával tudja igazolni, hogy az általa birtokolt zeneszámokat valóban megvásárolta. Ha CD-lejátszóról nyomja, akkor érdemes eredeti lemezeket pörgetni, vagy rendelkezni az összes üres lemezre kiírt dal számlájával és/vagy eredeti CD-jével. Fontos, hogy ott helyben (!!!) kell rendelkezni az összes (!!!) számlával, különben lefoglalhatják a felszerelést. Ha esetleg laptopról megy majd a zene, abban az esetben különösen fontos, hogy nem csak a zenéket kell tudni igazolni, hanem az összes videót, szoftvert és nagyjából mindent, ami a gépen található, mert egy esetleges lefoglalás után a rendőrség nem csak az illegálisan letöltött zenéket miatt büntet, hanem az ott talált videojátékok, filmek és szoftverek után is.

  • A Facebook-rajongók még DJ-municióval is ellátják a Miniszterelnök Urat! Arra persze már gondolni se merek, hogy mit rejthet Habony Árpád Gucci lemeztáskája, de jó eséllyel a legdellásabb beatekkel lehet kitömve. (orbanviktor.tumblr.com)

  • Megbecsültük a hatásokat: ha bejön Gyurcsány terve, Török Gáborral keresztezett G. Fodor Gábor legyen a talpán, aki fel tudja mérni, hogy mi lesz a Gyurcsány-szett utáni Magyarország sorsa.

     
  • Jó nyilván az, hogy mind politikusok. De ezen kívül mind zenéltek is: sorrendben gitáron, szaxofonon, harmónikán, concertinán (olyasmi, mint a tangóharmonika, csak kisebb, és csak 12 hang van rajta), zongorán és hegedűn. Pinteresten itt van egy remek gyűjtemény a zenélő politikusokról, amiben egyébként bőven többségben vannak az amerikai elnökök.

  • (forrás: Pontosan-ahogy.tumblr)