Így válik rémálommá egy esküvő a pap miatt

2014.12.30. 13:37

Rendhagyó esküvői sztorit közöl a Bama.hu, amely egy elkeseredett pártól kapott levelet. A pár elmesélte, hogyan vált egyik pillanatról a másikra rémálommá a templomi esküvő napja.

Eszerint miután a lepecsételt házassági engedélyt is kiállítottak a pár számára Pécsett, a templomi esküvő előtt pár órával a papok „hivatkozni kezdtek a menyasszony korábbi, már polgárjogilag érvénytelenített házasságára". A pár nem értette, hiszen korábban biztosították a jegyeseket, hogy mivel a menyasszony előző házassága polgárilag köttetett, egyházi esküvő nem volt, ráadásul azt a korábbi házasságot már hivatalosan, polgárjogilag érvénytelenítették, ezért a mostani templomi esketésnek nincs semmilyen akadálya.

"Mindezek ellenére – szólt a levél – közvetlenül az esküvő előtt, amikor a templom már feldíszítve állt, a rokonság egyes tagjai több száz kilométeres távolságból megérkeztek, a kis koszorúslányok izgatottan várták a jeles eseményt", az eskető pap megtagadta a jegyespár összeadását. Az esküvő így elmaradt.

A Bama hétfőn megkereste a Pécsi Egyházmegyét, ahol azonban későbbre ígértek választ arra, hogy történhetett meg, hogy az utolsó pillanatban fújta le a pap az esküvőt, és jogosan tette-e.

A pár azóta Budapesten bíborosi engedéllyel összeházasodhatott.