Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Így válik rémálommá egy esküvő a pap miatt

2014.12.30. 13:37

Rendhagyó esküvői sztorit közöl a Bama.hu, amely egy elkeseredett pártól kapott levelet. A pár elmesélte, hogyan vált egyik pillanatról a másikra rémálommá a templomi esküvő napja.

Eszerint miután a lepecsételt házassági engedélyt is kiállítottak a pár számára Pécsett, a templomi esküvő előtt pár órával a papok „hivatkozni kezdtek a menyasszony korábbi, már polgárjogilag érvénytelenített házasságára". A pár nem értette, hiszen korábban biztosították a jegyeseket, hogy mivel a menyasszony előző házassága polgárilag köttetett, egyházi esküvő nem volt, ráadásul azt a korábbi házasságot már hivatalosan, polgárjogilag érvénytelenítették, ezért a mostani templomi esketésnek nincs semmilyen akadálya.

"Mindezek ellenére – szólt a levél – közvetlenül az esküvő előtt, amikor a templom már feldíszítve állt, a rokonság egyes tagjai több száz kilométeres távolságból megérkeztek, a kis koszorúslányok izgatottan várták a jeles eseményt", az eskető pap megtagadta a jegyespár összeadását. Az esküvő így elmaradt.

A Bama hétfőn megkereste a Pécsi Egyházmegyét, ahol azonban későbbre ígértek választ arra, hogy történhetett meg, hogy az utolsó pillanatban fújta le a pap az esküvőt, és jogosan tette-e.

A pár azóta Budapesten bíborosi engedéllyel összeházasodhatott.