Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját lányát lökte ki az ablakon, majd utánaugrott

2014.12.30. 10:39

Vádat emeltek egy 38 éves nő ellen, aki attól félt, hogy a gyámhivatal elveszi tőle ötéves kislányát. Egyetlen megoldást látott, hogy ezt elkerülje: a gyereket kilökte az ablakon, majd ő is utánaugrott.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletéért emelt vádat a tatabányai asszonnyal szemben, írja az MTI.

A főügyészség közleménye szerint az anya évek óta nem mozdult ki otthonából, senkivel nem tartotta a kapcsolatot, gyermekét óvodába sem járatta, ami miatt eljárás is indult ellene. Az anya attól tartott, hogy gyermekét kiemelik a családból, emiatt a férjével is összeveszett.

A nő végül úgy gondolta, hogy lánya elvesztését csak úgy tudja elkerülni, ha megöli őt, majd öngyilkos lesz. Férjét kizavarta a szobából, megragadta gyermeke ruháját, majd kilenc méter magasból kilökte a kislányt, aki a járdára esett, és életveszélyesen megsérült. Ezután az anya is kiugrott az ablakon, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.