Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gulyás szerint ráfér a szigorítás a gyülekezési törvényre

2014.12.31. 09:11

A gyülekezési törvénnyel kapcsolatos tervekről is beszélt a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban a fideszes Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Azt kérdezték tőle, hogy a gyülekezési törvény szabályait a tüntetések miatt szigorítják-e. Gulyás erre azt válaszolta, hogy nem a demonstrációk miatt kell változtatni, "mert a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben sok ponton éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra".

Gulyás azzal folytatta, hogy az elmúlt huszonöt év tapasztalatai és szakmai vitái szerinte mutatják, hogy van sok tisztázandó kérdés, és ezek rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrség és a bíróság számára. Amikor arról kérdezték, pontosan mire gondol, az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentését és a tüntetések időtartamát emíltette. 

"Bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntettesen. De a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" - mondta.