János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gulyás szerint ráfér a szigorítás a gyülekezési törvényre

2014.12.31. 09:11

A gyülekezési törvénnyel kapcsolatos tervekről is beszélt a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban a fideszes Gulyás Gergely, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke. Azt kérdezték tőle, hogy a gyülekezési törvény szabályait a tüntetések miatt szigorítják-e. Gulyás erre azt válaszolta, hogy nem a demonstrációk miatt kell változtatni, "mert a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben sok ponton éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra".

Gulyás azzal folytatta, hogy az elmúlt huszonöt év tapasztalatai és szakmai vitái szerinte mutatják, hogy van sok tisztázandó kérdés, és ezek rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrség és a bíróság számára. Amikor arról kérdezték, pontosan mire gondol, az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentését és a tüntetések időtartamát emíltette. 

"Bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntettesen. De a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" - mondta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!