Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hende Csaba garantálja: nem lesz fizetős a 86-os út

2014.12.31. 23:41

A honvédelmi miniszter a Vas Népe mai számában a következőket mondta az őt kérdező újságírónak:

Több száz millió forintot költünk a közlekedés fejlesztésére. Csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát. Ma sem fizetős a 86-os út, miért lenne fizetős? Nem autópályáról, autóútról beszélünk, ezek a kamionforgalmat leszámítva nem fizetősek, semmilyen, ezzel ellentétes kormányzati előterjesztés nincsen.

A nyugat.hu szerint vagy Hendét nem tájékoztatták megfelelően, vagy a munkásokat, akik szilveszter délutánján már elkezdték az új táblák felszerelését a 86-os úton. A Vas megyeieknek, állapítja meg a lap nagyon helyesen, biztosan nem kell január elsejétől útdíjat fizetniük az M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszán, erre dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, kormánytag szava a garancia.

Mérget mondjuk nem vennénk a miniszter szavaira, hiszen szilveszter délutánján az M86-os Vas megyei szakasza így nézett ki:

A képen jól láthat, hogy a a Magyar Közút emberei már december 31-én délután elkezdték kihelyezni az "autóút", illetve a kötelező díjfizetésről szóló (Matrica/Vignette) táblákat a vasi szakaszon. A  kormany.hu-n az M86-os vasi szakasza továbbra is azon a listán található, ami a személyautókra is vonatkozik. A nyugat.hu munkatársai egy benzinkúton megpróbáltak matricát venni, de azt a választ kapták, hogy azt csak éjfél után tudják nekik kiadni, viszont a tájékoztatóban igenis szerepel a Vas megyei M86-os szakasz, amelyért már egyetlen használat esetén is ki kell fizetni az éves 5000 forintot a maximum hét személyes személyautók vezetőinek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?