Jolán
2 °C
4 °C

Hétezer új börtönférőhely kellene

2014.12.31. 10:03

A meglévő intézmények bővítése, felújítása mellett hosszú távon 7000 új férőhely kialakítására van szükség új börtönök építésével, hogy az európai normáknak meg tudjon felelni a magyar büntetés-végrehajtás, mondta az MTI-nek adott év végi interjúban Csóti András, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

A büntetés-végrehajtási intézetek telítettsége most 142 százalékos. A fogvatartottak száma meghaladja a 18 200-at. A parancsnok azt mondta: vizsgálják, hol célszerű új intézeteket létrehozni, ezen a jövő év második felében kezdenek el dolgozni.

  Most folyamatban van több bővítés is: a szombathelyi intézetben 400, a martonvásáriban 175, a Budapesti Fegyház és Börtönben 50 új férőhely készül. A segédmunkákat a rabok végzik. Tervben van a következő két évben egy 1000-1200 fős bővítés is Északkelet-Magyarországon, erre a költségvetés jövőre 4 milliárd forintot biztosít. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?