LMP: Így nem lehet felkészülni az útdíjra

2014.12.31. 14:10

Az LMP szerint az útdíjról szóló rendelet a rendkívül kevés felkészülési idő miatt sérti a jogbiztonságot, ezért a párt az Alkotmánybírósághoz fordul. Ehhez a képviselők egynegyedének támogatása kell, ezért megkeresik a másik két ellenzéki frakciót.

A párt szerint a kapkodva bevezetett intézkedés nemcsak a Budapest környéki agglomerációban élőket sújtja majd, de az összes vidéki elkerülő utat is fizetőssé teszi, így rosszabb lesz többek között a Tatabánya, Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Kaposvár környékén élőknek is.

Az MSZP arra vár választ, hogy fizetős lesz-e a 86-os út. Korábban a Fidesz szombathelyi szervezete riogatásnak és megalapozatlan vádaskodásnak nevezte a felvetést, a kormány által közzétett térképen látszik, hogy Vas megyében is matricát kell vásárolni az úthasználatért.

vas

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye kitér arra, hogy januárban türelmi idő segíti azokat az autósokat, akik matrica nélkül használják bármely fizetős útszakaszt, de a 14875 forintos pótdíj megfizetése alól csak akkor mentesülnek, ha legkésőbb február végéig megveszik az adott szakaszra érvényes megyei, vagy az országos éves matricát, és megfizetik a szolgáltatási díjat, ami 1470 forint. A kapcsolódó anyagok között lehet megtalálni a megyei térképeket>>>