Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

LMP: Így nem lehet felkészülni az útdíjra

2014.12.31. 14:10

Az LMP szerint az útdíjról szóló rendelet a rendkívül kevés felkészülési idő miatt sérti a jogbiztonságot, ezért a párt az Alkotmánybírósághoz fordul. Ehhez a képviselők egynegyedének támogatása kell, ezért megkeresik a másik két ellenzéki frakciót.

A párt szerint a kapkodva bevezetett intézkedés nemcsak a Budapest környéki agglomerációban élőket sújtja majd, de az összes vidéki elkerülő utat is fizetőssé teszi, így rosszabb lesz többek között a Tatabánya, Tata, Győr, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Kaposvár környékén élőknek is.

Az MSZP arra vár választ, hogy fizetős lesz-e a 86-os út. Korábban a Fidesz szombathelyi szervezete riogatásnak és megalapozatlan vádaskodásnak nevezte a felvetést, a kormány által közzétett térképen látszik, hogy Vas megyében is matricát kell vásárolni az úthasználatért.

vas

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye kitér arra, hogy januárban türelmi idő segíti azokat az autósokat, akik matrica nélkül használják bármely fizetős útszakaszt, de a 14875 forintos pótdíj megfizetése alól csak akkor mentesülnek, ha legkésőbb február végéig megveszik az adott szakaszra érvényes megyei, vagy az országos éves matricát, és megfizetik a szolgáltatási díjat, ami 1470 forint. A kapcsolódó anyagok között lehet megtalálni a megyei térképeket>>>