Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyanúsított lett a Jobbik jelöltje

2014.03.12. 15:30 Módosítva: 2014-03-12 16:09:53

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsított lett Ferenczi Gábor jobbikos képviselő, aki a mostani választásokon is indul egyéniben. Ferenczi Gábor a gyanúsítással szemben panasszal élt, de ezt a Legfőbb Ügyészség elutasította, mondta az Indexnek Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A nyomozás jelenleg is folyamatban van. Március 30-ig tart, de szükség esetén meghosszabbítható. 

Ferenczi Gábor 2010 óta képviselő. Most Pápán és környékén indul a képviselőségért (Veszprém megye 4. választókerület). Tavaly májusban Ajkán munkába menet elütött egy 93 éves asszonyt.

A képviselő az eset után azt közölte, hogy a szembesütő erős fény miatt rosszul lehetett látni, és nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt, a balesetet nem tudta elkerülni.

A képviselő végig a baleset helyszínén maradt, együttműködött a rendőrökkel. Megfújta a szondát, amely nem nem mutatott ki alkoholfogyasztást. Ferenczi Gábor őszinte részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak, és bejelentette: áll a további vizsgálatok elé és lemond mentelmi jogáról. 

Az országgyűlés tavaly októberben függesztette fel a mentelmi jogát. A Központi Nyomozó Főügyészség idén januárban hallgatta ki gyanúsítottként az ügyben.

Ha Ferenczi Gábor képviselő marad és jogerős ítélet alapján szabadságvesztésre ítélik, le kell mondania mandátumáról.

Kerestük telefonon Ferenczi Gábort, de nem volt elérhető.