Ödön
2 °C
11 °C

Ilyen nincs: LMP-sek, fideszesek és egy jobbikos alapított zenekart

2014.03.19. 12:24

Ismerik ezt a zenekart? Nem? Mi alapítottuk a választásokon induló zenészekből.

A pártokon átívelő zenekar vezetője egyértelműen Kardos Horváth János, a Kaukázus egykori énekese lehet, hiszen korábban azt nyilatkozta, hogy "balra nem voltam elég zsidó, jobbra nem voltam elég nagy magyar". Kardos Horváth már a 2009-es EP-választásokon rákerült az LMP listájára, aztán a 2011-es Milla-tüntetésen azzal a zavarba ejtő dallal lépett fel, miszerint Feri, segíteni kell, gyere vissza. Saját bevallása szerint nagyon letüdőzte az ökológiai dolgot is. Most egyéniben épp ott indul, ahol mások is letüdőzték ezt: Szentendrén és Pomázon.

A zenekarban felülreprezentált LMP másik favoritja Csarnó Ákos, egész pontosan Dr. Csarnó Ákos az egri földhivatal osztályvezetője, aki az ottani választókerületben indul. Ő a Kerekes Band brácsása és az ethnofunk vonalat hozza a supergroupba.

Kell egy gitáros is. Ezt a posztot a Kőbánya-Kispesten induló György István, fideszes főpolgármester-helyettes vállalta, aki Póka Egonnal és Benkő Istvánnal is nyomta már azt, hogy "Régi csibészek, nem ismertek engem meg".

Kevesen tudják, hogy a magyar politikában nemcsak Oszkó Péter tud szájharmonikázni. Tud a fideszes Horváth László is. Annyira tud, hogy még a Csík zenekar is hajlandó volt egy színpadra állni vele. A nemzetegyesítés jegyében egyébként őt nemcsak a szájharmonika kapcsolja össze Oszkó Péterrel, hanem az is, hogy mindketten SZDSZ-esek voltak.

A fentiekből az már talán mindenki számára kiderült, hogy nem egy buziskodó szintipop zenekarról van szó. A politikuszenekarban ki más adná a kemény basszust, mint Gőbl Gábor, a Jobbik soproni jelöltje, aki a Moby Dickben nyomta évtizedeken át a fémzenét, majd a nemzeti radikalizmus felé fordult, aztán pedig reneszánsz emberként a Pálosok – az ősi magyar rend című dokumentumfilmjével tett erőszakot a történelem és a dokumentumfilm szavak jelentésén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?