Ilyen nincs: LMP-sek, fideszesek és egy jobbikos alapított zenekart

2014.03.19. 12:24

Ismerik ezt a zenekart? Nem? Mi alapítottuk a választásokon induló zenészekből.

A pártokon átívelő zenekar vezetője egyértelműen Kardos Horváth János, a Kaukázus egykori énekese lehet, hiszen korábban azt nyilatkozta, hogy "balra nem voltam elég zsidó, jobbra nem voltam elég nagy magyar". Kardos Horváth már a 2009-es EP-választásokon rákerült az LMP listájára, aztán a 2011-es Milla-tüntetésen azzal a zavarba ejtő dallal lépett fel, miszerint Feri, segíteni kell, gyere vissza. Saját bevallása szerint nagyon letüdőzte az ökológiai dolgot is. Most egyéniben épp ott indul, ahol mások is letüdőzték ezt: Szentendrén és Pomázon.

A zenekarban felülreprezentált LMP másik favoritja Csarnó Ákos, egész pontosan Dr. Csarnó Ákos az egri földhivatal osztályvezetője, aki az ottani választókerületben indul. Ő a Kerekes Band brácsása és az ethnofunk vonalat hozza a supergroupba.

Kell egy gitáros is. Ezt a posztot a Kőbánya-Kispesten induló György István, fideszes főpolgármester-helyettes vállalta, aki Póka Egonnal és Benkő Istvánnal is nyomta már azt, hogy "Régi csibészek, nem ismertek engem meg".

Kevesen tudják, hogy a magyar politikában nemcsak Oszkó Péter tud szájharmonikázni. Tud a fideszes Horváth László is. Annyira tud, hogy még a Csík zenekar is hajlandó volt egy színpadra állni vele. A nemzetegyesítés jegyében egyébként őt nemcsak a szájharmonika kapcsolja össze Oszkó Péterrel, hanem az is, hogy mindketten SZDSZ-esek voltak.

A fentiekből az már talán mindenki számára kiderült, hogy nem egy buziskodó szintipop zenekarról van szó. A politikuszenekarban ki más adná a kemény basszust, mint Gőbl Gábor, a Jobbik soproni jelöltje, aki a Moby Dickben nyomta évtizedeken át a fémzenét, majd a nemzeti radikalizmus felé fordult, aztán pedig reneszánsz emberként a Pálosok – az ősi magyar rend című dokumentumfilmjével tett erőszakot a történelem és a dokumentumfilm szavak jelentésén.