A CÖF állítja: nem tud a Békemenetre buzdító sms-ekről

2014.03.25. 11:08 Módosítva: 2014.03.25. 11:45

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nem tudja, ki küldi azokat az névtelen sms-eket, amelyek a szombati Békemeneten való részvételre buzdítanak, válaszolta kedden az Index kérdésére Csizmadia László, a CÖF elnöke. Csizmadia azt mondta: ő is megpróbálta felhívni a 06 20 9000 798-as számot, amiről az sms-ek érkeznek, de hívását nem fogadták. A 444.hu szerint ez a szám a Fidesz DPI-flottájához tartozik. Csizmadia erre azt mondta: erről őket kellene megkérdezni.

Az sms-ekről egyébként a CÖF a honlapján is kiadott egy rövid közleményt. Ebben ezt írják:

A Civil Összefogás Fórum – CÖKA a Békemenet szervezéséhez nem használ fel telefonszámokat. Tájékoztatásunkat a hozzánk érkező elenyésző számú panasz miatt hoztuk nyilvánosságra.

Arra a kérdésre, hogy hogyan mozgósítanak a szombati felvonulásra, Csizmadia annyit árult el:  „minimális költségen” toboroznak, főleg emailben és a Facebookon. A CÖF elnöke a mozgósítás pontos költségeire vonatkozó kérdésre nem válaszolt. Annyit viszont megjegyzett, hogy nagy szerencséjük van, mert láthatóan

az ország médiája fontos eseménynek értékeli a Békemenetet.

Mesterházy perel a plakátok miatt

Csizmadia a fentiekről a CÖF keddi sajtótájékoztatóján beszélt, amelyen bejelentették: Mesterházy Attila, az MSZP elnöke személyiségi jogi pert indított a Civil Összefogás Fórum (CÖF) ellen, amiért a szervezet rabosított bűnözőként ábrázolja őt a plakátjain. Mesterházy egyben a plakátok eltávolítását is kérte.

A sajtótájékoztatón szintén felszólaló ifj. Lomnici Zoltán jogász szerint Mesterházynak közszereplőként tűrnie kellene a túlzó, felfokozott véleménynyilvánításokat is. Az ügyet először május 7-én tárgyalják,  a Fővárosi Törvényszéken.