Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hende Csaba beszólt az útdíjrendszernek

2015.01.02. 18:28

Hende Csaba azt nyilatkozta a Vas Népe Online-nak , hogy kifejezetten olyan információ volt a birtokában, hogy egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetős, ehhez képest a 86-os út végül az lett. Szerinte diszkriminatív és igazságtalan az intézkedés, ezért minden erejével küzd ellene.

Hende saját bevallása szerint szilveszter napján tudta meg, hogy 18 órán belül bevezetik a rendelkezést, hogy mégis fizetős lesz az útszakasz. Szerinte elfogadhatatlan az intézkedés módja és körülménye is, mert például a korábban elkészült, Győr-Moson-Sopron megyét érintő enesei elkerülő út továbbra is ingyenes lesz.

Hende egyeztető tárgyalást kezdeményezett Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, mert szerinte semmilyen észérv nincsen a döntés mellett. A képviselő szükség esetén a kormány elé vinné az ügyet, de lát reális esélyt arra, hogy megszüntessék az intézkedést.

Hende szilveszterkor azt nyilatkozta a Vas Népének, hogy csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát, pedig már aznap délután elkezdték felszerelni az új táblákat a 86-os úton.