Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Hende Csaba beszólt az útdíjrendszernek

2015.01.02. 18:28

Hende Csaba azt nyilatkozta a Vas Népe Online-nak , hogy kifejezetten olyan információ volt a birtokában, hogy egyetlen Vas megyei útszakasz sem lesz fizetős, ehhez képest a 86-os út végül az lett. Szerinte diszkriminatív és igazságtalan az intézkedés, ezért minden erejével küzd ellene.

Hende saját bevallása szerint szilveszter napján tudta meg, hogy 18 órán belül bevezetik a rendelkezést, hogy mégis fizetős lesz az útszakasz. Szerinte elfogadhatatlan az intézkedés módja és körülménye is, mert például a korábban elkészült, Győr-Moson-Sopron megyét érintő enesei elkerülő út továbbra is ingyenes lesz.

Hende egyeztető tárgyalást kezdeményezett Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel, mert szerinte semmilyen észérv nincsen a döntés mellett. A képviselő szükség esetén a kormány elé vinné az ügyet, de lát reális esélyt arra, hogy megszüntessék az intézkedést.

Hende szilveszterkor azt nyilatkozta a Vas Népének, hogy csupán riogatás az az ellenzéki felvetés, miszerint fizetőssé tennék az út használatát, pedig már aznap délután elkezdték felszerelni az új táblákat a 86-os úton.