Valér
-2 °C
0 °C

Sorban történnek a balesetek az országban

2015.01.02. 19:22

Egerben két baleset is történt az ónos eső miatt.  A Hatvanasezred utcában egy busz és két személyautó ütközött, ebben a balesetben öten sérültek meg. A Baktai út és a Sertekapu utca sarkán három autó csúszott egymásba, amelyek közül az egyik felhajtott a járdára, és elütött egy háromtagú családot.

Szegedi Erzsébet, a Markhot Ferenc Kórház sajtóreferense elmondta: a sürgősségi osztályon nyolc személy sérüléseit látták el. Öten könnyebben sérültek, a járdán elgázolt család tagjainak sérülései súlyosak, ők csonttörést szenvedtek.

Három személygépkocsi ütközött az M3-as autópálya 137-es kilométerszelvényénél, Mezőkeresztes térségében, Nyíregyháza irányában. A helyszínre kiérkezett mezőkövesdi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy a balesetben egy ember életét vesztette.

Ezt követően újabb balesetek történtek. A 132-es kilométerszelvénynél egy gépkocsi szalagkorlátnak csapódott, míg a 139-es szelvénynél három gépkocsi ütközött.

Miskolcon a tömegközlekedés akadozik az ónos eső miatt, a buszok nem tudnak feljutni az avasi lakótelepre. A Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a város tömegközlekedési útvonalainak nagy részét az előszórás ellenére is jégpáncél borítja.

Korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat 15 megyére adott ki figyelmeztetést eső, ónos eső és hószállingózás miatt.

Az ön környezetében is durva a helyzet? Lefagytak a virágok? Jégpálya a sétálóutca? Írja meg nekünk az ugyelet@index.hu címre!