Vonattal szöktek a bevándorlók

2015.01.03. 10:45

A soproni rendőrök 2015. január elsején 5 óra 45 perckor a Gysev vasútállomáson igazoltatták azt a három koszovói férfit, akik a Győrből Sopronba érkező személyvonatról szálltak le – írja a police.hu. A migránsok a bicskei és a vámosszabadi befogadóállomásról jöttek el, jogellenesen akartak Ausztriába utazni. A rendőrök tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt előállították őket.

A mosonmagyaróvári határrendészek szintén elsején, 23 órakor a Hegyeshalomnál kilépő nemzetközi gyorsvonatról két afgán állampolgárságú férfit állítottak elő tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt. A határsértők a balassagyarmati befogadó állomásról jöttek el.

A Budapest-München útvonalon közlekedő RailJet gyorsvonat utasait Hegyeshalomnál január másodikán 9 órakor ellenőrizték a mosonmagyaróvári határrendészek és az osztrák rendőrök. Egy koszovói házaspár és két kiskorú gyermekük személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta igazolni. A családot a vonatról leszállították és előállították.

A hegyeshalmi vasútállomáson január másodikán 20 óra 10 perckor egy iraki és egy török állampolgárságú férfit szállítottak le a Bécsbe tartó gyorsvonatról a mosonmagyaróvári határrendészek. A két férfi menekültügyi eljárás alatt áll, érvényes úti okmányok és vízum nélkül akartak Ausztriába utazni, előállították őket.