Wolf Kati újévi koncertjén csak annyi volt biztos, hogy ő nem lép fel

2015.01.03. 14:45
Wolf Kati énekesnő nélkül tartották a makói újévi koncertet, pedig vele hirdették a műsort. Wolf szerint eleve megmondta, hogy nem megy el, mégis őt tették a plakátra, és a helyszínen azt mondták, hogy megbetegedett. A szervezők viszont azt mondják, minden meg volt beszélve, csak a szerződést nem írták még alá. A koncert hirdetését azonban el kellett kezdeni.

Wolf Kati énekesnő nem mindennapi műsorszervezői húzásról rántja le a leplet a legfrissebb Facebook-bejegyzésében. Wolf Kati szerint úgy hirdették vele a makói újévi koncertet, hogy eleve biztos volt, hogy nem fog elmenni rá.

Wolf Kati szerint ugyanis ő az első perctől nyilvánvaló tette a szervezők számára, hogy január elsején nem vállal fellépést sem Makón, sem máshol. "A szervezők viszont aljas módon velem hirdették a fellépést, és többszöri felszólításra is azt a választ kaptuk, hogy majd aznap bejelentik, hogy megbetegedtem!!!" - írta Wolf. 

Wolf Kati ezt a bejegyzést írta a Facebook-ra:

A makói újévi koncert, amelynek fővédnöke Lázár János miniszter, helyi parlamenti képviselő volt, valóban Wolf Kati nélkül zajlott. A Makó Híradó oldalán olvasható beszámoló szerint Wolf Kati helyett egy bizonyos Fool Moon együttes volt a makói újévi koncert sztárvendége. A lap szerint "Wolf Kati a szervezők külön, személyes értesítése nélkül váratlanul lemondta a fellépését". Azt azonban nem részletezi a lap, hogy lehet lemondani a szervezők külön értesítése nélkül egy fellépést. 

Delmagyar.hu-nak sikerült utolérni a szervezőket. A szervező Hagymaház igazgatója, Gajda Ferenc azt írta a lapnak, hogy "a művésznő menedzserével – Bognár Attilával – telefonon megtörtént az időpont és a helyszín, valamint a gázsi egyeztetése is, ahol fel sem merült, hogy erre a napra fellépést nem vállal".

Gajda szerint a menedzserrel történt szóbeli megállapodás alapján e-mailben elküldték a szervezők azt a levelet, melyre válaszul a kész szerződést várták. Választ azonban nem kaptak. "Többszöri próbálkozásra sem sikerült a menedzserrel a későbbiekben beszélni, ezzel a szervezőket az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartotta" - írta az igazgató. Miután a művésznő menedzsere elérhetetlen volt telefonon, így az utolsó napokban élt a Hagymaház a műsorváltoztatás lehetőségével.

Arról, hogy a helyszínen  miért azt mondták be, hogy Wolf megbetegedett, az igazgató azt írta: "egy félrecsúszott kommunikációnak köszönhető". A történtek után a szervezők is megdöbbentek Wolf Facebook-bejegyzésén.

Közben megszólalt Bognár Attila, Wolf Kati menedzsere is, aki az Indexnek elküldött levélben reagált az ügyre.

"Valóban novemberben telefonon megkeresett egy úr azzal a kéréssel, hogy Wolf Kati lépjen fel a város újévi koncertjén.  Aggályaimat fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy stílusban egy „félplayback”-es fellépés hogyan fér meg egy szimfonikus koncert közepén. Akkor abban maradtunk, hogy a karmester úr külföldön tartózkodik, és a későbbiekben egyeztetünk arról, hogy esetleg akusztikus formációban megoldható-e Kati műsora, de sem szóban, sem pedig írásban nem vállaltam el a fellépést" - írja Bognár, majd hozzáteszi, hogy a koncert dátuma miatt nem vállalták a fellépést, amiről többször írásban és telefonon is értesítették a szervezőket.

Még közvetlenül Karácsony előtt is telefonon jeleztem, hogy január elsején biztosan nem lépünk fel, valamint kértük a koncertszervezőt, hogy ne Kati nevével hirdesse a koncertet, ezt nagyon etikátlannak tartjuk. December 31-én Kati hivatalos FB oldalára is közleményt tettünk ki.

A menedzser a végén még annyit ír, hogy nem érti, hogy ennél egyértelműbben hogyan lehet azt jelezni, ha valaki nem vállalja a fellépést, illetve ha ők valóban nem jeleztek volna erről, akkor hogyan sikerült ilyen hamar beugró együttesről intézkedni.