Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytot kértek az elkábított idősek haláláért

2015.01.05. 16:07

Ma kezdődött a Budapest Környéki Törvényszéken a büntetőpere annak a 37 éves, magyar anyanyelvű, de román állampolgárságú nőnek, aki a 12 pontból álló vád szerint három ember haláláért felelős. A bírósági közlemény szerint G. Enikőt azzal vádolja a Pest Megyei Főügyészség, hogy 2009 és 2012 között idős emberek házaiba bejutva, őket elkábítva fosztogatott, és tettei következményeként hárman meghaltak: egy 50 éves érdi férfi 2011 márciusában, egy 76 éves érdi asszony 2011 novemberében és egy 74 éves diósdi férfi 2012 áprilisában.

A vád szerint a nő házaló árusként járta az érdi és Érd környéki utcákat, kocsmákat, kifigyelte, kik élnek egyedül. A módszere, állítja az ügyészség, az volt, hogy a házuk előtt vagy a kocsmákban megszólította a kiszemelt idős embereket, a bizalmukba férkőzött, a férfiaknál szexuális ajánlattal próbálkozott. Ha a lakásba bejutva az áldozat figyelmét nem sikerült elterelnie, akkor alkoholt vagy kávét próbált itatni velük, és az italba altató-nyugtató szert kevert, hogy kifoszthassa az öntudatlanná vált embert, áll a vádiratban.

Az ügyészség szerint számolnia kellett azzal, hogy a nyugtató szer még normál adagban is halált okozhat, hiszen nem ismerte az áldozatok esetleges betegségeit, az általuk szedett más gyógyszereket. A vád álláspontja szerint ő a halál lehetőségébe belenyugodott, ezért tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kértek.

A tárgyaláson a nő tagadta, hogy bűnös lenne.