Móric
9 °C
15 °C

Szilveszter éjjel fagyott halálra

2015.01.06. 14:17

Halálra fagyott egy migráns szilveszter éjjel a szerb határ mellett, Mórahalom külterületén – értesült az Index. Úgy tudjuk, a koszovói férfi a határon próbált átkelni, de csak néhány méterre jutott. Forrásunk szerint egy határon átkelő csoport által hátrahagyott szemét között találták meg a férfit.

Megkeresésünkre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta: 2015. január 1-én 14 óra 20 perckor járőröző rendőrök Mórahalom külterületén a határvonaltól 15 méterre egy külföldi állampolgárságú férfi holttestét találták meg. A helyszíni szemle az idegenkezűséget kizárta, a Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A police.hu-n feltehetően azért nem jelent meg a hír, mert közigazgatási eljárásokról nem szoktak híreket nyilvánosságra hozni. A nem bűncselekményben meghalt holttestekkel általában közigazgatási eljárásban foglalkoznak.

Hogy hogy fordulhat elő, hogy valaki halálra fagy úton az EU felé, videónkból is kiderül. Egy Szabadka melletti téglagyárban találkoztunk afgán migránsokkal, akik hetekig várakoznak az elemeknek kitéve, mielőtt nekivágnak a határnak:

Afgán menekültekkel vártuk az embercsempészeket

Videósorozatunk első részében a határrendészet munkáját mutattuk be, Csongrád megyei polgárőrök társaságában. Összefoglaló cikkünkben azt jártuk körül, hogy hányan vannak, honnan jönnek a Magyarországra érkező menedékkérők, maradnának vagy mennének tovább, és milyen gondokkal küzdenek az őket segítő civilek. Riportunkban az Iszlám Állam elől Ukrajnán át Magyarországra menekülő irakiak viszontagságait mutattuk be: Ha ott maradok, biztosan meghalok.