Magdolna
18 °C
27 °C

Budaörs nem fizeti tovább az autópálya és a felhajtók közvilágítását

2015.01.06. 22:11

Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, "a Budaörs város önkormányzatával 2002-ben megkötött „világítás szolgáltatás üzemeltetése” tárgyú megállapodást 2015. február 28. napjával felmondtam"- közölte Wittinghoff Tamás, volt SZDSZ-es polgármester. 

Az indoklásban azt írják, az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza keresztülszeli Budaörs városát, ezért a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel. Ennek megfelelően a város jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen. Ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadták a Magyar Állam tulajdonába - közölték.

Azt írják, jelentős részt vállalnak az útszakasz napi üzemeltetésében, Budaörs fizeti a főpálya és a lehajtók közvilágítását is.

Az útdíj fizetési kötelezettség 2015. január 1-től érvényes, az önkormányzat pedig a felmondási idő alatt sem kívánja a közvilágítás költségeit vállalni, az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.