Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Budaörs nem fizeti tovább az autópálya és a felhajtók közvilágítását

2015.01.06. 22:11

Tekintettel arra, hogy az M1-M7 autópályák közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták, "a Budaörs város önkormányzatával 2002-ben megkötött „világítás szolgáltatás üzemeltetése” tárgyú megállapodást 2015. február 28. napjával felmondtam"- közölte Wittinghoff Tamás, volt SZDSZ-es polgármester. 

Az indoklásban azt írják, az M1-M7 autópálya közös bevezető szakasza keresztülszeli Budaörs városát, ezért a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel. Ennek megfelelően a város jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen. Ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadták a Magyar Állam tulajdonába - közölték.

Azt írják, jelentős részt vállalnak az útszakasz napi üzemeltetésében, Budaörs fizeti a főpálya és a lehajtók közvilágítását is.

Az útdíj fizetési kötelezettség 2015. január 1-től érvényes, az önkormányzat pedig a felmondási idő alatt sem kívánja a közvilágítás költségeit vállalni, az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak.