Fia lőtte fejbe a miliomost, mert csökkentette a zsebpénzét

2015.01.06. 12:42

200 dollárral (53 ezer forint) csökkentette a havi zsebpénzét, ezért fejbe lőtte milliomos apját Thomas Gilbert Jr, írja a Foxnews. Gilbert Jr megpróbálta öngyilkosságnak álcázni a történteket, nem sok sikerrel, ugyanis néhány órával később letartóztatták.

HT tommy gilbert mug sk 150105 16x9 992

A New York Post információi szerint Gilbert Jr és Gilbert Sr azon vesztek össze, hogy a 70 éves apa 200 dollárral csökkentette a fia 600 dolláros (159 ezer forint) havi zsebpénzét, amelyet a 2400 dolláros (644 ezer forint) lakásbérlet mellé kapott eddig. Gilbert Jr 2009-ben szerzett közgazdász diplomát a Princetonon, és a hatóságok szerint azóta nem dolgozott.

Az idősebb Gilbert felesége, Thomas anyja a rendőröknek elmondta, hogy amikor fia vasárnap délután meglátogatta őket, őt elküldte, hogy szerezzen neki ételt. A nőnek azonban rossz érzése támadt, és negyed óra múlva visszament a lakásba, ahol a férjét a padlón fekve, holtan találta, egy lyukkal a fejében. A férfi mellkasán egy pisztoly volt.

A rendőrök néhány óra múlva házkutatást tartottak Gilbert Jr lakásán, ahol töltényeket és olyan töltényhüvelyeket találtak, amelyek megegyeztek a gyilkosság helyszínén találtakkal. Az ifjabbik Gilbertet szeptemberben egy szabálysértés miatt egyszer már őrizetbe vették.

Gilbert apja 40 évig dolgozott a Wall Streeten. Legutóbbi vállalkozása egy kockázati tőke alapkezelő cég volt, amelynek 200 millió dolláros vagyona van. Az alapkezelő főként biotechnológiai és egészségügyi részvényekkel foglalkozott, amelyek különösen jövedelmezőek. 

"A Wall Street egyik oszlopos szereplője volt, olyasvalaki, akire mindenki felnéz" - mondta a New York Postnak Gilbert egyik szomszédja, aki szintén pénzügyekkel foglalkozik. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport