Árpád
-2 °C
3 °C

Megszólalt Rikárdó apja

2015.01.06. 16:55

Egyelőre nem nyilatkoznak, nyugalmat szeretnének az ország első babájának szülei – írja a Délmagyarország. Rácz Péter Rikárdó családját megviselték a rasszista támadások, az anya nyugtatót szedett a kórházban, az apának is voltak álmatlan éjszakái. Rikárdó már hazatért a kórházból.

A Délmagyarnak azt mondták: egyelőre elzárkóznak a nyilvánosságtól. A lap azt szerette volna bemutatni, milyen körülmények között élnek.

„Azért, hogy Rácz Péter Rikárdó egy gyűlöletmentes világban nőjön fel!” a mottója az Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért csoportnak, az itt összegyűjtött cikkekből, közleményekből kiderül: a család nem segélyből él, az édesapának több mint 50 ezer forint adózás utáni jövedelme van a közmunkából, ami mellett alkalmi és idénymunkákat is vállal.

Rácz Péter kiadott egy nyilatkozatot a családját ért támadásokról:

„Novák Előd kérjen bocsánatot! Amióta megjelentek az interneten a gyermekünket támadó írások, köztük egy parlamenti párt alelnökének, a jobbikos Novák Elődnek a bejegyzése, sem én, sem a feleségem nem tudunk aludni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy pici babánkat minden ok nélkül bántják” – írta.

Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgépkezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt.

„Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt” – fogalmazott. Felajánlotta, hogy orvosi papírokkal igazolja, nem időzítették a szülést.

A jobbikos Novák Előd a nyilatkozat hatására a Facebookon felszólította Ráczékat, kérjenek ők tőle bocsánatot:

Sajnálom, hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, ráadásul nem mond igazat, hiszen én nem tettem gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban, ezért kénytelen vagyok felszólítani: kérjen tőlem bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!

Nem harmadik, hanem már a negyedik gyermekét szülte 23 évesen! Igenis komoly probléma a cigányság népességrobbanása. A magyarság nemcsak vészesen fogy, de lassan kisebbség leszünk saját hazánkban. Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik?” – írta korábbi Facebook-posztjaiban a politikus.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?