Megszólalt Rikárdó apja

2015.01.06. 16:55

Egyelőre nem nyilatkoznak, nyugalmat szeretnének az ország első babájának szülei – írja a Délmagyarország. Rácz Péter Rikárdó családját megviselték a rasszista támadások, az anya nyugtatót szedett a kórházban, az apának is voltak álmatlan éjszakái. Rikárdó már hazatért a kórházból.

A Délmagyarnak azt mondták: egyelőre elzárkóznak a nyilvánosságtól. A lap azt szerette volna bemutatni, milyen körülmények között élnek.

„Azért, hogy Rácz Péter Rikárdó egy gyűlöletmentes világban nőjön fel!” a mottója az Egymillióan Rácz Péter Rikárdóért csoportnak, az itt összegyűjtött cikkekből, közleményekből kiderül: a család nem segélyből él, az édesapának több mint 50 ezer forint adózás utáni jövedelme van a közmunkából, ami mellett alkalmi és idénymunkákat is vállal.

Rácz Péter kiadott egy nyilatkozatot a családját ért támadásokról:

„Novák Előd kérjen bocsánatot! Amióta megjelentek az interneten a gyermekünket támadó írások, köztük egy parlamenti párt alelnökének, a jobbikos Novák Elődnek a bejegyzése, sem én, sem a feleségem nem tudunk aludni. Képtelenek vagyunk feldolgozni, hogy pici babánkat minden ok nélkül bántják” – írta.

Mi nem segélyen élünk, nem voltunk soha büntetve, van szakmám, nehézgépkezelő vagyok, csak azért nem tudok a szakmámban elhelyezkedni, mert még le kell tennem a KRESZ-vizsgát, amire most gyűjtjük a pénzt.

„Jelenleg az önkormányzatnál közmunkásként dolgozom, adót fizetek, a köz javát szolgálom, munkámmal eddig mindenki elégedett volt” – fogalmazott. Felajánlotta, hogy orvosi papírokkal igazolja, nem időzítették a szülést.

A jobbikos Novák Előd a nyilatkozat hatására a Facebookon felszólította Ráczékat, kérjenek ők tőle bocsánatot:

Sajnálom, hogy Rácz Péter Rikárdó édesapját is bevonták a hisztériakeltésbe, ráadásul nem mond igazat, hiszen én nem tettem gyűlölködő kijelentést, pláne nem újszülöttjükkel kapcsolatban, ezért kénytelen vagyok felszólítani: kérjen tőlem bocsánatot! Legkisebb gyermeküknek ugyanakkor jó egészséget kívánok!

Nem harmadik, hanem már a negyedik gyermekét szülte 23 évesen! Igenis komoly probléma a cigányság népességrobbanása. A magyarság nemcsak vészesen fogy, de lassan kisebbség leszünk saját hazánkban. Vajon mikor fogják megváltoztatni Magyarország nevét, ha ez így folytatódik?” – írta korábbi Facebook-posztjaiban a politikus.