Valér
-1 °C
0 °C

5200 forintot raboltak, 8 év börtönt kapnak

2015.01.07. 12:58

Nyolc év börtönt kap az a két férfi, aki két éve Szegeden kirabolt az utcán egy asszonyt. A 23 és 28 éves férfiakat többek közt azért ítélték el mert fegyverrel raboltak, okirattal és bankkártyával éltek vissza, írta az MTI.

2012 végén munkanélküliek lettek, és kitalálták, hogy álláskeresés helyett inkább rablással próbálkoznak. Gázpisztolyt és lőszereket szereztek, majd egy januári italozás után útnak indultak, hogy kiraboljanak egy járókelőt. Kapucnit húztak a fejükre, sállal takarták el az arcukat, és a lakótelepi utcán egy hazafelé igyekvő asszonyra támadtak.

Kést és pisztolyt rántottak, pénzt követeltek, az asszony azonban ellenállt. Földre lökték, csak így sikerült megszerezni a táskáját. Az asszony azonban alkudozni kezdett: legalább az iratait, közte a bankkártyáját ne vegyék el. A támadók azt ígérték, majd bedobják egy kukába.

Nem sok pénzt sikerült zsákmányolniuk: összesen 3200 forintot találtak a nőnél és egy telefont, amit végül kétezer forintért sikerült eladniuk. Tettüket beismerték, a kárt megtérítették, az asszony nem sérült meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!