Judit
2 °C
7 °C

Hétfő óta Kecskeméten működik a vidékfejlesztési államtitkárság

2015.01.07. 05:55

Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, ám folyamatosan érkeznek az új munkatársak, írja a Népszabadság.

Böröczk Anita, az államtitkárság sajtószóvivője a lapnak elmondta, az államtitkárság korábbi dolgozóinak fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel "képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat". A szóvivő szerint februárban egészülhet ki a létszám teljesen.

Minisztériumi forrásunk árnyalta a képet. Állítása szerint túlzás az az állítás, hogy a dolgozók fele költözött volna Kecskemétre, a legtöbb költöző ember szeptemberben, újonnan felvett munkatárs volt, akiket már eleve úgy vettek fel, hogy majd Kecskeméten folytatják a munkát 2015-ben.

A jövő héten pedig nyilvános sajtóbejárást tartanak, ahol a Miniszterelnökséghez került vidékfejlesztési államtitkárság terveiről is beszélnek, írja a lap. A másik két tárca - a honvédelmi és a földművelésügyi - székesfehérvári és debreceni költözésével kapcsolatban a lapot úgy tájékoztatták, ez a kérdés most nem szerepel a napirenden.

2014 végén írtuk meg, hogy várhatóan 2015 elejétől már Kecskeméten működik a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkársága. Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár akkor arról beszélt, hogy ez a költözés azért fontos, mert így a vidék sorsáról nem a fővárosból, hanem vidéken dönthetnek. Elmondta, hogy a költözés bejelentése után az államtitkárság mostani munkatársai közül sokan jelezték, nem kívánnak lakóhelyet változtatni, ezért egyesek a tárcán belül, esetleg más minisztériumnál kerestek egyéb feladatot, mások pedig távozásukat fontolgatják.

A vidékfejlesztési államtitkárság egy korábban is irodaként működő épületbe költözik. Tavaly szeptemberben azt írtuk, hogy egy augusztusi kormánydöntés szerint az államtitkárság egy évek óta üresen álló épületegyüttesbe költözik, a volt tüdőkórház és a volt csecsemőotthon épületeibe, a Lórántffy utcába. Végül azonban mégsem ide, hanem az Inkubátorházba költöztek.

Kurucz Éva kormányszóvivő tavaly június 6-án jelentette be, hogy a miniszterelnök és hivatala 2016. március 15-ig a budai Várba, a Sándor-palota mellé, a karmelita kolostor épületébe költözik, több tárca székhelye pedig vidéki városokba kerülhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?