Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húsz év után emelnek vádat egy gyilkossági ügyben

2015.01.07. 10:16

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 38 éves férfival szemben, aki még 1995 májusában ölt meg egy 75 év körüli házaspárt.

Az ügyészség közleménye szerint a 20 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében tavaly februárban merültek fel új információk, ami alapján elrendelték a korábban már megszüntetett nyomozás folytatását, így fogták el áprilisban a 38 éves férfit.

A vádirat szerint az akkor 18 éves férfi 1995. május 20-án meglátogatott egy általa korábbról ismert idős házaspárt zuglói családi házukban, majd vita alakult ki köztük egy pár ezer forintos tartozás miatt. A férfi meglökte az idős embert, majd annak sétapálcájával többször fejen vágta a férfit, aki elveszítette az eszméletét. Az idős nő ekkor férje segítségére sietett, de a sodrófát a fiatal férfi kicsavarta a kezéből és többször fejen ütötte vele a nőt, aki szintén a földre esett.

Ezután a konyhaasztal fiókjából elővett késsel először az eszméletét először visszanyerő 76 éves férfit, majd a menekülni próbáló 74 éves nőt szurkálta meg. Mindketten a helyszínen életüket vesztették. A vádlott ezután átkutatta a házat, és onnan különböző tárgyakat, valamint készpénzt vitt el.