Móric
9 °C
15 °C

Késős napjuk van ma a vonatoknak

2015.01.07. 07:42

Három szomorú hír az utazóknak:

  • Műszaki hiba miatt akár fél órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon. Kiskunfélegyháza és Petőfiszállás között elromlott a biztosítóberendezés, a vonatok emiatt csökkentett sebességgel közlekedhetnek. A helyreállítást, a végleges megjavítást 9 óra körülre ígérik. A menetrend szerinti közlekedés dél körül állhat helyre.
  • Jelentős, 50-60 perces késésekre kell számítani a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon, miután Vácrátóton meghibásodott egy biztosítóberendezés, Váchartyánnál pedig egy Budapestre közlekedő személyvonat vezérlése romlott el. A meghibásodott szerelvényt egy másikkal tolják be Őrbottyánra, az utasokat a következő személyvonat tudja elszállítani. Az arra közlekedő vonatok utasai 50-60 perc késésre számítsanak a reggeli és a délelőtti órákban. A menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.
  • Leszakadt egy erősáramú távvezeték Nyírbátor és Hodász között szerda reggel, emiatt a Debrecen-Mátészalka vonalon késésekre kell készülni. Jelenleg áll a vonatforgalom, az utasokat Nyírbátor és Hodász között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az átszállások és a hosszabb menetidő miatt az erre utazók 20-25 perc késésekre számíthatnak.