Rafael
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Nem módosítják a gyülekezési törvényt

2015.01.07. 14:37
A kormány nem gondolkodik a gyülekezési törvény módosításában, különösen nem a gyülekezési jog szűkítésében - jelentette ki L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes Gulyás Gergely az egyéni véleményét fogalmazta meg az ügyben, amihez természetesen minden országgyűlési képviselőnek joga van - mondta L. Simon László, utalva párttársa, Gulyás Gergely december 31-i Népszabadság-interjújára, amelyben a politikus, a parlament alelnöke a gyülekezési törvény esetleges módosításáról beszélt.

Mint arról beszámoltunk, azt kérdezték tőle, hogy a gyülekezési törvény szabályait a tüntetések miatt szigorítják-e. Gulyás erre azt válaszolta, hogy nem a demonstrációk miatt kell változtatni, "mert a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben sok ponton éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra".

Gulyás azzal folytatta, hogy az elmúlt huszonöt év tapasztalatai és szakmai vitái szerinte mutatják, hogy van sok tisztázandó kérdés, és ezek rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg a rendőrség és a bíróság számára. Amikor arról kérdezték, pontosan mire gondol, az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentését és a tüntetések időtartamát emíltette. 

"Bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntettesen. De a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak" - mondta.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tájékoztatóján hangsúlyozta: a rendszerváltás egyik legfontosabb eredménye és értéke, hogy a gyülekezési joggal szabadon, korlátozás nélkül élhetnek a magyar állampolgárok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!