Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megmutatták, hogy kell meghálálni a kormányzati milliókat

2015.01.08. 12:41
Szigetvár MSZP–DK-támogatással megválasztott polgármestere szerdán bemutatta, mit értett azon, hogy meg kell hálálni a kormánynak, hogy 111 milliós rendkívüli támogatást adott a városnak. Vass Péter vezényletével az önkormányzat közmeghallgatása a Fidesz és az MSZP közös támadásává vált a városi képviselő-testületben abszolút többségben lévő civil szervezet, a Szigetvári Emberekért Egyesület ellen.

Egy fideszes és egy szocialista politikuson kívül gyakorlatilag senki nem kapott szót a szigetvári önkormányzat szerdai közmeghallgatásán.

A város polgármestere, az MSZP és a DK támogatásával megválasztott Vass Péter a rendezvény elején egy blokkban engedélyezett összesen 50 kérdést Madaras Zoltánnak, a Fidesz megyei önkormányzati képviselőjének és Kapronczai Józsefnének, az MSZP szigetvári elnökének.

A két – elvileg szemben álló – helyi politikus ezt követően nyilvánvalóvá tette, hogy összedolgozott, és közösen állította össze a kérdéssort, amellyel a testületben többségben lévő Szigetvári Emberekért Egyesületet bombázták. A szervezet tagjai szerint az összes kérdés a civil szervezet lejáratását célozta.

A városban ősszel súlyos vereséget szenvedett a Fidesz. A kormánypárt csak két képviselői mandátumot tudott megszerezni, a nyolc egyéni helyből hét a Szigetvári Emberekért Egyesületnek jutott. A polgármesteri posztot sem a jobboldal kapta, hanem a függetlenként, de MSZP–DK-támogatással induló Vass Péter.

Vass azonban a jelek szerint nem sokáig tartott ki támogatói mellett.

Szigetvár nemrég 111 milliós kormányzati támogatást kapott, hogy önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatként kifizethesse 60 napon túli tartozást és közüzemi tartozásait.

A kormányzati gesztus annyira meghatotta a városvezetőt, hogy december 30-án hűségnyilatkozatot adott ki. A polgármester nyílt levélben biztosította „hálájáról” a kormányt.

Kormányunk gesztust gyakorolt Szigetvár Város Önkormányzata felé, melyet akkor lát biztonságosan, ha a megfelelő személyek is jelen vannak az önkormányzat épületében. Mi, a város jelenlegi irányítói nem csak most, hanem egészen 2019-ig meg szeretnénk, meg akarunk, és meg is fogunk felelni a Kormányunknak. Nekünk jelen esetben semmi más dolgunk nincs, mint meghálálni azt a gesztust. - írta Vass.

A szerdai közmeghallgatás bizonyította is, hogy a városvezetés tényleg igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Vass polgármestert az sem zavarta, hogy a kérdezők az egyesület soraiban ülő volt feleségét is támadták.

Vass az elhúzódó Fidesz–MSZP-s kérdésblokk után rögtön be akarta zárni a közmeghallgatást. De a jelenlevők nyomására engedélyezte, hogy még néhány téma szóba kerüljön. Türelme a negyedik kérdés után végleg elfogyott

Az utolsó kettő személyéhez kapcsolódó kérdés után Vass Péter ingerülten köszönt el közmeghallgatáson megjelent mintegy 150 főtől:

Engedjétek meg, hogy ne húzzam tovább az időt, élve azzal amihez van jogosítványom - ez azon kevesek egyike -, megköszönöm a képviselő-testületnek a részvételét, a közmeghallgatást bezárom, boldog új évet kívánok!