Eufrozina, Kende
11 °C
26 °C

Útdíj: Újpalota megbéníthatja a szemétszállítást

2015.01.08. 09:10 Módosítva: 2015.01.08. 12:11

Azután, hogy Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás bejelentette, hogy az útdíj miatti tiltakozásként nem hajlandóak fizetni az M1-M7 autópálya közös szakaszán lévő világításért, Újpalota polgármestere is szankciókra készülhet.

A Blikknek az ősszel megválasztott Hajdu László DK-s polgármester azt mondta, hogy nagyon komolyan sújtja a kerületet az M0-ás és az M3-as bevezető szakaszának fizetőssé tétele. "Jelentősen csökken az ezen az utakon elérhető nyolc bevásárlóközpont forgalma, és ennek következtében a kerület iparűzési adóból származó bevétele is kisebb lesz" - mondta Hajdu.

A polgármesternek komoly eszköz van a kezében az útdíj elleni fellépéshez. Ugyanis a kerületben működik a fővárosi szemétégető, Budapest kommunális hulladékának 60 százalékát itt semmisítik meg. Mint mondta, naponta 150-160 kukásautó ezernyi fuvart bonyolít le a város és a szemétégető között. Eddig ezt az M0-son tették, de most a kerület lakótelepeinek és családi házas övezeteinek belső útjait veszik igénybe.

Ezt a szállító cég vezetője is megerősítette, hiszen egyelőre kivárnak a milliós tételt felemésztő matricavásárlással. Az egyetlen eszközünk az lehet, hogy nem engedjük át a szemétszállító autókat Újpalota belső útjain. Vagy fizetnek, és visszatérnek az M0-sra, vagy leállnak a szemétszállítással

- nyilatkozta Hajdu a Blikknek.

Frissítés: A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. nyílt levelet intézett Hajdu Lászlóhoz, amelyben azt írják, hogy az újpalotai polgármester cégük egyelten vezető beosztású munkatársával sem egyeztetett a témáról. Cáfolták azt is, hogy a járműveik ne váltották volna meg a Pest megyei matricákat, és hogy más útvonalat használnának, mint az útdíj befizetése előtt.