Árpád
-2 °C
4 °C

Párszázan mentek ki a Kossuth térre

2015.01.10. 20:17

Körülbelül 3600-an jelölték vissza a Facebookon, viszont csak nagyjából négyszázan jelentek meg szombat délután hatkor a Demokraták a gyülekezés jogának korlátozása ellen Facebook-csoport által szervezett tüntetésen, amelyen a Fehér Kendő Mozgalom, az Európa Csoport és az Antifasiszta Hálózat aktivistái szólaltak fel. Az összegyűltek a gyülekezés jogának korlátozása ellen tüntettek. Úgy tűnik a rendőrök is több tüntetőre számítottak, mert nagyjából harminc rendőr kisbusz áll a környező utcákban.

IMG 8015

Márciusban már százezren lesznek kinn a téren, ami már elég egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására, hiszen a százezer ember mögött hárommillió elégedetlen van. A békemeneten 90000-en voltak, ha ez elég a Fidesznek a kétharmadhoz, a százezer tüntető több mint kétharmad, ezért nekik jár a hatalom! - számolta ki a szónok.

A beszédek után fáklyás élőfalat állítottak fel a Parlament előtt, a téren sátorozók által elfoglalt Nemzet Főtere megvédésének szimbolizálására, és letették a Kossuth téri demokrata esküt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?