Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Orbán: a politikai korrektség már nem elég

2015.01.11. 11:07

Orbán Viktor miniszterelnök szerint új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat, írja az MTI a kormányfő nyilatkozata alapján.

A franciaországi mészárlás miatt szervezett megemlékezésre Párizsba utazó magyar delegáció tagja Orbán Viktor mellett Trócsányi László igazságügyi miniszter és Hajdu János a TEK főigazgatója is.

Orbán Viktor szerint a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik.

Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája

Hozzátette, mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti. Nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe. A kormányfő hangsúlyozza, Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség pedig már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben.

Orbán kiemelte, hogy kiderült,

a jelenlegi európai politika nem tudja megvédeni az európai embereket.

"Mi magyarok készek vagyunk együttműködni minden olyan európai politikai erővel, amelynek van megoldási javaslata és küzdeni akar az új fenyegetések ellen" − jelentette ki.

Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartanak Párizsban: a tiltakozó megmozdulásra európai vezető politikusok mellett több mint egymillió embert várnak. A Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira való emlékezés mellett a cél a kiállás a szabadság és a demokrácia mellett, a terrorizmussal szemben.

A francia politikusokon - köztük Francois Hollande francia államfőn - kívül mintegy 45 külföldi vezető lesz ott a menetben. Köztük Angela Merkel német, David Cameron brit, Matteo Renzi olasz, Mariano Rajoy spanyol kormányfő, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Bohuslav Sobotka cseh és Zoran Milanovic horvát kormányfő, Klaus Iohannis román államfő vagy éppen Donald Tusk, az Európai Tanács és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Elmegy a tiltakozó menetre például II. Abdalláh jordán király, Petro Porosenko ukrán államfő, s Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is.