Újabb melegrekordok dőltek meg

2015.01.11. 10:41

Újabb melegrekordok dőltek meg vasárnap reggel és az éjszaka, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat információi alapján. A fővárosban vasárnap reggel a meteorológiai szolgálat összes fővárosi mérőhelyén - a János-hegyen lévő kivételével -magasabb volt a minimumhőmérséklet, mint eddig bármikor.

A belvárosban 8,3, de a külvárosban Pestlőrincen is 7,7 fok volt a leghidegebb órákban. Az eddigi rekord 6,5 fok volt, amelyet 2007-ben regisztrálták. Az előrejelzések alapján a szombat éjszakainál magasabb hőmérséklet vasárnap napközben már biztosan nem lesz, hiszen egy markáns hidegfront érkezik.

Éjfél előtt szombaton több helyen plusz 16-18 Celsius-fok körül alakult a hőmérséklet.

az időjárás sok furcsaságot produkált az elmúlt hetekben, de mindezek közül is kiemelkedik, ami január 10-én késő este történt

− írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Budapesten a II. kerületi központjában elhelyezett mérőautomata adatai alapján 23 óra előtt néhány perccel napon belül másodszorra dőlt meg a január 10.-i melegrekord, amikor a viharos szélben 17 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem lágymányosi campusa mellett elhelyezett városklíma állomás mindössze 1 tized fokkal maradt el a második kerületi értéktől, így mindkét helyen megdőlt a néhány órával korábban feljegyzett csúcsérték, tették hozzá.

Korábban a meteorológiai szolgálat azt közölte, hogy szombat délután Fertőrákoson 19,7 fokig emelkedett a hőmérséklet, így ez lett az új január 10.-i országos melegrekord.