Árpád
-2 °C
4 °C

Újraindul a balatoni komp

2015.01.11. 19:08


A kényszerszünet, majd a vasárnapi próbanap után várhatóan hétfőn újra menetrend szerint közlekedik a balatoni komp Szántód és Tihany között, az első járatok indulása azonban még bizonytalan - tájékoztatta Széles János, a Balatoni Hajózási Zrt. üzletágvezetője az MTI-t.

Az enyhülő időjárásban olvadni kezdett a jég a Balatonon, így próbaképpen újra indították vasárnap a kompokat, de az utolsó járatokat már ki kellett hagyni, mert a szél jégtorlaszt hordott össze az egyik kikötő előtt.

Az üzemeltetők arra számítanak, hogy az enyhe éjszaka miatt már reggelre elhárulhat az akadály és délelőtt megindulhat a járatok menetrend szerinti közlekedése.

A komp hivatalosan nem üzemelt vasárnap, mégis akadt 30 autós, aki felkereste a kikötőket és élt a próbajáratokon való átkelés lehetőségével. Egy héttel ezelőtt, január 5-én délután állt le ideiglenesen a komp a Balaton jegesedése miatt, mivel olyan vastagságú jégtáblákat sodort az útjába a szél, amit már nem tudott feltörni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?