Eltörlik a repülőtéri útdíjat

2015.01.12. 21:32

A Blikk minisztériumi forrásból úgy értesült: a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út biztosan kikerül az új útdíjrendszerben fizetőssé vált útszakaszok listájából, és várhatóan megszüntetik azt a képtelen helyzetet, hogy egy Duna-hídon való áthajtásért két megyei matricát kell venni. 

Nem lehet, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre sem lehet matrica nélkül eljutni -

nyilatkozta korábban Fónagy János.

Elképzelhető, hogy a Balatonra autózók is megúszhatnak majd egy megyei matricát, mert kiveszik a pár kilométernyi Veszprém megyei szakaszt. Továbbra is nagy lobbizások zajlanak kormánypárti politikusok részvételével is, hogy a településüknél mégse legyen fizetős az út. Így például az M86-os szombathelyi szakaszánál is, ahol korábban már félpályás útlezárással is tiltakoztak - tudta meg a Blikk.

Fónagy János közlekedési államtitkár öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélt korábban az új útdíjrendszerrel kapcsolatban, ezért a Blikk feltette a kérdést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, hogy melyik szakaszok esetében lehet változás, de a megfontolásra érdemes javaslatok közül csak a kormányfői interjúban felvetettet nevezték meg.