Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MTA elnöke nem kevesebb, hanem több diplomást szeretne

2015.01.12. 09:04

Nem kevesebb, hanem több diplomásra lenne szükség, a statisztikák szerint ugyanis az ő elhelyezkedési esélyeik jobbak. Emellett pedig mindenkinek érdeke, hogy folyamatosan képezze magát, elsősorban a nyelvek területén – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Az erre vonatkozó kérdés azért került elő, mivel Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az ősszel azt mondta, a kormány távlati célja

a szakközép- és szakiskolai képzésben részt vevők arányának növelése, a gimnáziumi létszám korlátozása.

A világhírű matematikus örül annak, hogy elkészült a hosszú távra szóló felsőoktatási stratégia, de annak is örült volna, ha a szakmai egyeztetésre nem csak egy hétvége állt volna rendelkezésre. Az egyetemek gazdasági vezetésére kidolgozott kancellári rendszertől is fél, mivel nagy a kockázat, hogy a rektor és a kancellár két irányba fogja húzni az adott intézményt. A magyar felsőoktatás problémáját viszont leginkább a közép-európai átlagnál is rosszabb finanszírozottságban látja, és a stratégia alapján úgy látja, sajnos ez a helyzet nem fog javulni a következő években.