Árpád
-2 °C
4 °C

A rendőrség szerint bizonyítékokat tüntetett el a gólyatábori erőszakoló ügyvédje

2015.01.13. 19:44

Augusztusban az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának gólyatáborábban elkövetett nemi erőszakkal gyanúsított K. Sándor Szilárd ügyvédjét azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy bizonyítékokat próbált eltüntetni a fonyódligeti táborból, írta a Nol.hu.

Jegesy Andrást öt hónappal az eset után zárták ki az ügyből és gyanúsították meg. Amikor megkérdezte a rendőrséget, miért vártak ennyit, azt a választ kapta, hogy "Isten malmai lassan őrölnek".

A Nol.hu szerint Jegesyt a nemi erőszakkal gyanúsított K. Sándor Szilárd kérte meg, hogy szedje össze a gólyatáborban maradt holmijait, az ügyvéd pedig azután tette meg ezt, amikor a rendőrség már végzett a helyszíni szemlével.

Jegesy állítása szerint nem tudja, hogy mit dughatott el a nyomozók elől, de a hónap második felében kiderülhet, mert a lap szerint addigra befejeződik a nyomozás.

Az Index korábban arról írt , hogy a szervezőket jól ismerő forrás szerint a rendőrség nem találta meg a helyszínelés során a feltételezett elkövető SD-kártyáját, amin az a 100-150 kép volt, amelyek a nemi erőszak közben készültek, és a gólyatábori fotós állítólag ezekkel akarta zsarolni az áldozatot. 

Nem tudni, hogy a rendőrség gondatlanság miatt nem találta meg a kártyát, vagy valaki eldugta előlük, mindenesetre a szervezőknek kellett utánuk vinni. Azt sem tudjuk, hogy a rendőrség az SD-kártya miatt gyanúsította meg Jegesyt, vagy másért. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?