Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt év alatt 50 százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

2015.01.13. 19:58

A 64 ezres hivatásos állományt érintő illetményfejlesztést is tartalmazza a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló, a Belügyminisztérium (BM) által előkészített törvénytervezet, amit a tárca előzetes szakmai véleményezésre bocsátott - közölte az MTI.

A BM a közleményében azt írta: a kormány döntésének megfelelően megkezdődött a rendvédelmi szervek hivatásos állománya szolgálati viszonyáról szóló törvény tervezetének előzetes szakmai véleményezése. A tervezetet a szakmai szerveknek és az érintett szakszervezeteknek küldték meg. A törvénytervezet a szakmai és a közigazgatási egyeztetések után kerül a kormány elé.

A rendvédelmi szervek hivatásos állományú dolgozóinak jogállását rendező új szabályozás megalkotásával július elsejével megkezdődik az e területeken foglalkoztatottak többlépcsős bérfejlesztése is.

Az életpályamodell alapján a hivatásos állomány mintegy 64 ezer tagja idén július elsejével átlagosan 30, majd 2016. január elsejétől - évente átlagosan 5-5 százalékos - összesen 50 százalékos - bérfejlesztésben részesül 2019. január 1-jéig.

Az új illetményrendszer további célja, hogy a jelenlegi bonyolult pótlékrendszert átláthatóbb rendszer váltsa fel. Ennek megfelelően az illetmény beosztási illetményből, szolgálati időpótlékból és hivatásos pótlékból áll majd. A teljesítményt az egyén és a szervezet teljesítményértékelésének eredményét figyelembe véve teljesítményjuttatás formájában ismerik majd el.

A tervezet értelmében az új törvény bevezetésével megtörténik a hivatásos állomány tagjainak végleges besorolása. Az új besorolással és szükség szerint további, egyéni korrekciós intézkedéssel valamennyi állománytag részére biztosított lesz az átlagosan 30 százalékos illetményemelkedés - írták.