Török Gábor: Orbán célja az árokásás a bevándorlózással

2015.01.13. 22:57

Nem véletlenül pont most hangzottak el Orbán Viktor bevándorlókkal kapcsolatos mondatai, mondta kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Török Gábor politikai elemző Kálmán Olgának. A xenofób kijelentések mögött Török értelmezése szerint az az alaphelyzet áll, hogy az utóbbi időben jelentősen csökken a Fidesz támogatottsága, a miniszterelnök pedig arra koncentrál, hogy a megmaradó szavazókat megtartsa, tehát hogy "ássa az árkokat", vagy hogy "ne építsen hidakat", azaz olyan politikai tartalmakkal jöjjön elő, amelyek a szavazótábora számára kedvesek, és amelyek megnehezítik az átjárást vagy a dezertálást. 

"Szerintem ez egy ilyen ügy" - mondta Török. Az Európa-szerte keményen bírált, sőt, még a saját tanácsadója által is vitatott mondatokkal Török szerint Orbán a szavazótábora ízlését kereste. Azt is megjegyezte, hogy a miniszterelnök által gyakran alkalmazott módszer, hogy ilyen helyzetben"erősen konfliktusos, ideológiai jellegű" vitával jöjjön elő.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla