Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Török Gábor: Orbán célja az árokásás a bevándorlózással

2015.01.13. 22:57

Nem véletlenül pont most hangzottak el Orbán Viktor bevándorlókkal kapcsolatos mondatai, mondta kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Török Gábor politikai elemző Kálmán Olgának. A xenofób kijelentések mögött Török értelmezése szerint az az alaphelyzet áll, hogy az utóbbi időben jelentősen csökken a Fidesz támogatottsága, a miniszterelnök pedig arra koncentrál, hogy a megmaradó szavazókat megtartsa, tehát hogy "ássa az árkokat", vagy hogy "ne építsen hidakat", azaz olyan politikai tartalmakkal jöjjön elő, amelyek a szavazótábora számára kedvesek, és amelyek megnehezítik az átjárást vagy a dezertálást. 

"Szerintem ez egy ilyen ügy" - mondta Török. Az Európa-szerte keményen bírált, sőt, még a saját tanácsadója által is vitatott mondatokkal Török szerint Orbán a szavazótábora ízlését kereste. Azt is megjegyezte, hogy a miniszterelnök által gyakran alkalmazott módszer, hogy ilyen helyzetben"erősen konfliktusos, ideológiai jellegű" vitával jöjjön elő.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?