Judit
3 °C
7 °C

Egyelőre nem működik a diplomamentés

2015.01.14. 07:09

A nyelvvizsga hiányában diploma nélkül maradt ötvenezer hallgató negyede jelentkezett a diplomamentő programra. Közülük 5500-an jutottak a támogatási szerződések megkötéséig, írta a Magyar Nemzet. A szintfelmérők tapasztalatai alapján a programot lebonyolóító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. meghosszabbította a diplomamentő akciót.

Diplomamentésre csak azok pályázhatnak, akik kizárólag a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudták átvenni diplomájukat. A sikeres pályázók államilag támogatott nyelvtanfolyamokon szerezhetik meg a hiányzó, B2 szintű tudást. Bár a jelentkezőknek nem kell előzetes nyelvismeretet igazolniuk, a kurzusok megkezdése előtt mindenkivel szintfelmérőt iratnak, hogy kiderüljön, 240 óra alatt van-e esélye eljutni a középfokig.

Az eddigi felmérőkből az derült ki, hogy a hallgatók többsége nincs tisztában a tényleges tudásával, mert nem rendelkeznek az elvárt alapszintű ismeretekkel sem. A program meghosszabbítására részben a pályázók gyenge tudása miatt volt szükség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?