Judit
2 °C
7 °C

Pénzért haladék járt a házi feladatra egy szombathelyi szakközépben

2015.01.14. 12:29

Feltehetően egy diák készített videót arról, ahogy Szopori László, a Szombathelyi Savaria Szakképző 13.F osztályfőnöke pénzt szed be órán, írta az Átlatszó Oktatás blog. A felvételből nem derül ki egyértelműen, hogy mi történik, a tanár viszont olyan félreérthető kijelentéseket tesz, amikből arra lehet következtetni, hogy pénzért/sparos matricáért ki lehet váltani a karót.

Szopori a blognak tagadta, hogy jegyet pénzzel ki lehetett volna váltani, azt viszont elismerte, hogy némi előny járt annak, akinek volt pénze. Például később adhatta le a házi feladatot. A tanár azt is tagadta, hogy pénzzel vagy matricákkal ki lehetett volna váltani a rossz egyeket, állítása szerint egyest egyébként sem szokott adni.

A felvételen hallatszik, amit Szopori azt mondja, „itt vagy okos valaki, vagy gazdag". A blog kérdésére viszont azt mondta, csak osztálypénzt szedett, a haladékkal pedig motiválni akarta a diákokat, hogy írjanak házi feladatot.

A blog megkereste a szombathelyi iskolát, amelynek hivatalos emailcíméről egy tanuló aláírásával érkezett válasz. Azt írták, hogy „az igazgató beszüntette ezt a tevékenységet 2014. december 11-vel bezárólag, amely csak határidő módosításra és az egyébként is befizetendő osztálypénzre vonatkozott”.

Sümegi Tamás, az iskola vezetője azt mondta, hogy a pénzszedési gyakorlat félreértésekre adhat okot, ezért amint tudomást szerzett róla, beszüntette. A Klik tankerületi igazgatója, Fodor István azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, mi is történt pontosan. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?