Judit
2 °C
7 °C

A tinilány kérte meg a barátját, ölje meg az alvó nagymamáját

2015.01.15. 10:43
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt vádat emelt egy 20 éves kiskunhalasi férfi és 15 éves barátnője ellen. A fiatalember ugyanis a lány felbujtására 2014. július 17-én, a hajnali órákban Kiskunhalason több késszúrással meg akarta ölni barátnője nagyanyját - közölte a főügyészség.

A főügyészség részletesen leírja, hogy fajult odáig a helyzet, hogy a lány meg akarta öletni a nagymamáját. A történetről korábban mi is beszámoltunk korábban, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a lány is benne volt a gyilkosság kitervelésében.

A vád szerint tehát a következő történt:

  • A kiskunhalasi lány 2013 őszén ismerkedett meg a 20 éves fiatalemberrel, akitől 2014 tavaszán teherbe is esett. A lányt gyámként a nagyanyja nevelte, de gyakran voltak köztük viták a lány viselkedése miatt. A 69 éves nagymama ellenezte a fiatalok kapcsolatát, mert a lány magatartása megváltozott, kimaradt az iskolából és hazudozni kezdett. A lány a  vád szerint 2014 áprilisától már többször említette barátjának, hogy a nagyanyját meg kellene ölni, de kezdetben a férfi nem foglalkozott ezzel.
  • 2014. július 16-án a lány ismét összeveszett a nagyanyjával, ami miatt a lány egy internetes közösségi portálon azt írta a barátjának, hogy már tényleg jó lenne, ha a nagymama nem élne. A férfi azt válaszolta, hogy eleget tesz a kérésnek és „lekéseli” az idős asszonyt. A fiatalok egymással chatelve részletesen előre eltervezték az ölés részleteit is. A megbeszélésnek megfelelően a férfi – aki fejére fekete kapucnit húzott, az arcát egy sötét sállal takarta el és kesztyűt is viselt – magához vett egy 16,5 cm pengehosszúságú kést és másnap hajnali 1 óra körül elindult a barátnője és a nagymama otthonához.
  • 1 óra 40 perc körül a lány jelzett, hogy nagyanyja elaludt, ezért a férfi a barátnője által szándékosan nyitva hagyott ajtón keresztül behatolt a lakásba és az alvó nagymamához ment. A lány lehúzta a WC-t, hogy a zaj elnyomja a hangokat. 
  • Ekkor a férfi még egyszer megkérdezte barátnőjét, hogy tényleg ölje-e meg az idős asszonyt, melyre a lány határozott igennel felelt. A fiatalember ezután a sértett ágyához lépett és az alvó idős asszonyt a marokra fogott késsel kétszer nyakon szúrta. A sértett sikoltva felébredt és el akarta kapni a kést, ekkor a férfi még kétszer megszúrta az asszony hátát, ami miatt a kés pengéje eltörött.
  • Mindezek után a férfi a kés kezében maradt részét eldobta és elmenekült a helyszínről. A késelést végignéző unoka pedig telefonon értesítette a mentőket és a rendőröket, hogy nagyanyját egy ismeretlen személy támadta meg. A megkéselt idős asszony a nyakán, hátán és a kezén számos súlyos, szúrt sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

A kiemelt jelentőségű bűnügy két vádlottját előre kitervelten, aljas indokból és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség. A késelést elkövető vádlott előzetes letartóztatásban van, míg felbujtója lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?