Szilárda
-4 °C
2 °C

Késsel fenyegetőzött egy zuglói diák

2015.01.15. 16:30
Túszejtéssel fenyegetőzött egy 18 éves diák egy zuglói középiskolában, akit álruhás rendőröknek sikerült ártalmatlanná tenni – értesült a Hír24.

Csütörtök reggel rendőrök vittek el egy 18 év körüli fiút egy zuglói középiskolából, miután késsel hadonászott. A diák elmondta, hogy túszokat akar ejteni és megfenyegette iskolatársait és egy tanárt is, hogy megöli őket.

A Hír24 úgy tudja, a fiú már állt már gyógykezelés alatt, legutóbb decemberben, azóta viszont nem szedte a gyógyszereit. A támadót trükkel fegyverezték le. A mentőket ugyanis beengedte magához, akik azt mondták, megvizsgálják. Megengedte, hogy megmérjék a vérnyomását. Az egyik mentős azonban rendőr volt, és neki sikerült ártalmatlanná tenni.

Frissítés: a rendőrség szerint nem volt fenyegetés és túszhelyzet

Az ORFK lapunknak küldött közleményében arról ír, hogy az öngyilkosságra hajlamos tanulót a zuglói iskola egyik munkatársa bekísérte a tanári szobába, akkor értesítették a rendőröket. A helyszínre érkező járőrök a tanulót a tanári szobában az önkárosítás megakadályozása érdekében elfogták. Sérülés nem volt.

Túszhelyzet nem alakult ki, a tanuló nem is fenyegetőzött. A diákot a mentők egy fővárosi egészségügyi intézmény pszichiátriai osztályára szállították.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!