Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem gyanúsított a Gyermekrák Alapítvány vezetője

2015.01.16. 16:39

A Gyermekrák Alapítvány elnökét a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya gyanúsította meg tavaly októberben kisebb (félmillió forint alatti) vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vétségével. Az ügy előzményeként az Index 2013 decemberében tárta fel, hogy az alapítvány "Gyermekmentő" feliratú betegszállító Mercedes kisbuszát Balogh napi rendszerességgel használta arra, hogy a dugót kikerülve jusson el budai otthonából a Gyermekrák belvárosi irodájába.

A gyanúsítás ellen Balogh panasszal élt, mivel szerinte nem volt törvényes alapja az intézkedésnek. A VIII. Kerleti Ügyészség a panasznak helyt adott, az indoklás szerint nem álltak rendelkezésre a szükséges bizonyítékok, így Balogh gyanúsítotti jogállása megszűnt. Az intézkedés október végén történt, az Index azonban csak most értesült róla.