Nemzetközi bűnöző az M1-et felszántó B. Gusztáv

2015.01.16. 09:20

B. Gusztáv volt az a remek taktikai érzékkel megáldott körözött bűnöző, aki a forgalommal szemben menekült a rendőrök elől az autópályán tavaly februárban, majd gyalog menekült tovább a grébicsi pihenőtől. 13 elfogatóparancs volt érvényben ellene, végül Szlovéniában kapták el, írja a Kemma.hu.

A 47 éves B. Gusztávot több rendőrkapitányság is kereste, de nem csak a magyar hatóságok adtak ki ellene elfogatóparancsot, Európa-szerte körözték. Végül Szlovéniában fogták el tavaly szeptember 20-án, de csak most januárban adták át a tatabányai rendőrkapitányságnak. A tatabányai rendőrhatóság közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt folytat ellene büntetőeljárást.

B. Gusztáv 2014. február 3-án éjszaka Komáromból Budapestre tartott az M1-es autópályán. A tatai csomópontban rendőrök ellenőrizték a járművezetőket, ezért mielőtt elérte volna az egyenruhásokat, B. Gusztáv megfordult az autópályán, és a forgalommal szemben megpróbált elhajtani. Menekülés közben egy kisebb balesetet is okozott, majd a grébicsi pihenőnél letette az autóját, és gyalogosan menekült tovább.