Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezentúl mosolyogjon, ha rendőrrel beszél

2015.01.16. 17:38

Szombattól, két hónapon át rendőrökön fogják tesztelni a testkamerát, amely ezután  a rendőrök felszerelésének szerves része lehet – tudatta a Police.hu.

Kép- és hangfelvétel készül önről

Az intézkedő rendőr a testkamera használatáról köteles tájékoztatni az intézkedés alá vont személyt. A kamera használatára az egyenruhán emellett egy kitűző is figyelmeztet majd.

Intézkedés alatt a rendőr

  • felvételt készíthet az érintett személyről környezetéről, valamint a rendőri intézkedés szempontjából lényeges körülményről. Erre az 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről 42. § (1) bekezdés ad lehetőséget.
  • A rögzített kép- és hangfelvételek kezelése személyes adatkezelésnek minősül.
  • Az adatkezelés időtartama a felvétel készítésétől számított 30 nap.
  • A felvételek felhasználhatók a rögzítés helyszínén elkövetett cselekmény miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági eljárás során, körözött személy vagy tárgy azonosítására, a rendőri intézkedés jogszerűségének közigazgatási eljárásban történő vizsgálata céljából, valamint az érintett személy jogainak gyakorlása érdekében.

A testkamerával kapcsolatos hivatkozott jogszabályok itt találhatók.

Ilyen reméljük nem készül

Egy testkamerával készült felvétel már tegnap bejárta a világot. A tragédiát az arizonai rendőr testkamerája rögzítette.