Időkapszulát találtak Tiszaszentimrén

2015.01.18. 19:05 Módosítva: 2015.01.18. 21:47

Az 1780-as években épült parókia felújításánál, egy régi ajtó kibontásakor egy időkapszulát találtak Tiszaszentimrén – tudatta az MTI. A fémdoboz négy levelet tartalmaz. Az első 1784-es keltezésű, a második 1817-ben, a harmadik 1830-ban íródott, a legkülönlegesebb 1854-ből származik. A kézzel írt dokumentumok, amiket Fodor Gusztáv tiszteletes mutatott be, elsősorban a parókia építéséről és javításáról számolnak be.

„Alig hittünk a szemünknek, hiszen ilyen üzenetekre semmiképp sem számítottunk. Arra számos példa akad akár a környékünkön is, hogy templomok felújításakor kiderül, a torony időkapszulát rejt, parókián azonban talán még sosem találtak ilyet” – mondta el a Szoljon.hu-nak Fodor Gusztáv.

A parókián nagy munkában vannak, lépésről lépésre újulnak meg az épületek, most éppen a régi parókia került sorra. Holland támogatással renoválnak, hogy majd a családsegítő szolgálat költözhessen be. „Úgy vélem, a levelek felbukkanása, ez a különleges alkalom Isten mosolya, a múlt üzent ezzel” – nyilatkozta a tiszteletes.