Árpád
-2 °C
3 °C

Századvég: A magyarok kétharmada szigorítana a bevándorlási szabályokon

2015.01.21. 10:30

A lakosság több mint kétharmada enyhének tartja a hazai bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást, állítja a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása.

A kormányközeli elemzőintézet a párizsi terrortámadás után kérdezte meg a lakosságot, és arra jutott, hogy Magyarországon szinte mindenki hallott a támadásról, a megkérdezettek 61 százaléka pedig úgy véli, az EU nem tudja megvédeni polgárait a hasonló támadásoktól.

A Századvég szerint a magyar emberek politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzik a hazai bevándorlási szabályokat. A baloldaliak valamivel több mint fele gondolja így, a jobboldaliak négyötöde.

A párizsi terrortámadás után Orbán Viktor ütötte meg a legkeményebb bevándorlásellenes hangot, amihez a Fidesz több vezetője is csatlakozott.

Nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani

mondta. Érdekesség, hogy a párizsi események előtt ősszel készített egy felmérést az Eurobarometer, amely szerint

a magyarok 3 százaléka tartja fontosnak a bevándorlás problémáját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?