Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az ország kátyúja Balassagyarmaton

2015.01.22. 18:41

A Balassagyarmat Hangja egy óriási kátyú képét közölte, ami a nemrég felújított főtéren keletkezett a napokban.

Felháborító, hogy 782 707 153 Forint elköltése után cirka másfél évvel (néhány hónappal) már a műkőtáblák potyogtak le, és dőlnek ki, vagy ferdülnek el az oszlopok. Ha ez nem lenne elég felháborító, elég csak megnézni, hogy életveszélyes lyuk tátong a főtéren, írja az újság.

A piros csík jelzi a felújított terület határát, a kátyú azon belül van
A piros csík jelzi a felújított terület határát, a kátyú azon belül van
Fotó: Gyarmathangja.hu

Megkerestük a balassagyarmati önkormányzatot is, hogy mi okozhatta a gigakátyút, és mikorra tüntetik el, válaszukat várjuk.

Frissítés: törökkori alagút lehet a bűnös

A Balassagyarmat Hangja hivatalos helyről meg nem erősített információi szerint a belváros alatti alagútrendszer egy szakasza omlott be. Nagy eséllyel a csatorna körül végzett munkálatok vezethettek ehhez a beázáshoz, és talaj kimosódáshoz. Hiszen nem véletlen, hogy egy csatorna fedél mellett nyílt meg a föld. Az alagút a török korban épülhetett. Ilyen járatok a főtér valamint az Óváros tér alatt is húzódnak még. A beomlott szakasz hozzávetőlegesen az Ipoly szállót a rendőrség épületével kötötte össze.