Judit
3 °C
7 °C

Döbbenet: még hó is eshet januárban

2015.01.22. 11:33

Az eddigi szürke és unalmas időjárás után kicsit izgalmasabb napok következnek, írja az Időkép. Péntektől egy mediterrán ciklon határozza meg az időjárást, így egyre többfelé várható csapadék, és a szél is többfelé megerősödik. Szombattól már a magasabb légrétegekben is hidegebb levegő áramlik fölénk. Emiatt a pénteki esők után egyre inkább havas eső, havazás lesz jellemző, igaz, nem olyan nagy mennyiségben.

Pénteken a borult égből dél felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Legkésőbb az északi megyéket éri el a csapadékzóna. Több helyen is jelentős mennyiségű csapadék hullhat, így tovább nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága. 

A szél északira, északkeletire fordul, egyre többfelé megerősödik. Délutántól a Dunántúlon és helyenként északkeleten nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Még enyhe marad az idő, a többnyire fagymentes éjszaka után délutánra 5 és 10°C közé melegszik a levegő.

Szombaton folytatódik a borongós, sokfelé csapadékos időjárás. A lehűléssel egy időben az esőt előbb a Dunántúlon, majd estétől a Dunától keletre is egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel. A csapadék mennyisége ekkor azonban már lényegesen kevesebb lesz, mint például pénteken. Szeles marad az időjárás, a Dunántúlon továbbra is gyakran viharos széllökések lehetnek. Ezzel együtt lehűlés kezdődik: délután már csak 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon lesz hidegebb.

Vasárnap a keleti és középső tájakon még több helyen, nyugaton inkább már csak néhol fordulhat elő kisebb havazás. A Dunántúlon továbbra is viharos marad az északi-északnyugati szél. Hajnalban fagypont körüli, délután 0 és +5 fok közötti értékeket olvashatunk le hőmérőinkről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?