Valér
-1 °C
0 °C

Mezítláb találtak rá a 17 éves német lányra az 5-ös út mellett

2015.01.22. 10:53 Módosítva: 2015-01-22 11:46:35

Izgalmasan induló sztorit írt meg a Zsaru Magazin, amiben aztán egy kevéssé megnyugtató fordulat történik. Január 11-én éjszaka egy 17 éves lányt találtak a rendőrök az 5-ös főút mellett a röszkei határátkelő közelében.

A lány egy árok mellett guggolt. Mezítláb volt, a cipőjét a kezében tartotta. Egy vékony kabátot viselt. Reszketett, sírt és németül beszélt.

A rendőrök emberrablásra gyanakodtak. Beültették a lányt az autóba, pokrócot terítettek rá, és tolmácsot kértek az ügyelettől. A lány azt állította, hogy néhány napja akarata ellenére hozták el Düsseldorfból, egy környékbeli tanyán tartják fogva, és nem tudja, mit akarnak tőle. A lány adatait a rendőrségen tartózkodó német vendégtisztnek visszaigazolták a német hatóságok. Kiderült, hogy a lányt Michelle Annegret T.-nek hívják. 

A magyar rendőrök ezután a lánnyal együtt elmentek arra a tanyára, ahol állítása szerint fogva tartották. Körbevették az épületet, majd felszólították a bent tartózkodókat, hogy adják meg magukat.

Bentről egy nő nyugodt hangon és udvariasan válaszolt, majd kinyitotta az ajtót. Elmondta a rendőröknek, hogy a lányt egy veszélyeztetett környezetből kiemelt gyerekekről gondoskodó német alapítvány helyezte el nála mint nevelőszülőnél. A lány két napja megtudta, hogy németországi barátja elhagyta, ezért haza akart szökni.

A nő a lány eltűnését jelezte az alapítvány magyarországi vezetőjének. Abban állapodtak meg, hogy ha a lány nyolc órán belül nem ad hírt magáról, akkor értesítik a rendőrséget. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!