Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hányós vírus terjed egy iskolában

2015.01.22. 08:17 Módosítva: 2015-01-22 08:18:00

Több mint száz kisiskolást döntött le egyetlen nap alatt egy agresszív, hányással, hasmenéssel, lázzal járó vírus a budapesti Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolában, írja a Blikk. Az iskola vezetői először ételmérgezésre gyanakodtak. Mivel azonban a szállító más iskolákba is vitt ugyanabból az ételből, és ott nem történt megbetegedés, tegnapra világossá vált, hogy egy vírus okozta a tömeges rosszullétet.

Volt olyan alsós osztály, ahol kedden huszonhét diákból csak kilencen mentek iskolába. Aki otthon maradt, szinte mindenki hányásra panaszkodott.

Az iskola vezetése és a járványügyi szakemberek az egész iskolát fertőtlenítették. Az igazgatónő azt mondta: a gyerekek kétharmada még otthon lábadozik, a többiek már visszatértek az iskolapadba.

A budapesti kormányhivatal adatai szerint  134-en betegedtek meg, de a      vizsgálat még nem zárult le a fertőzés eredetére vonatkozóan. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?