Rájuk lehet szavazni Veszprémben

2015.01.22. 17:17

Tizenkét jelöltet vett nyilvántartásba és többet elutasított a február 22-i veszprémi időközi parlamenti képviselő-választásra a választási bizottság – írja az MTI a választási iroda vezetőjének tájékoztatására hivatkozva. Az már korábban kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Simicska Lajos nem indul a választáson.

A helyi választási bizottság csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette Papp András Pál független jelöltet, vele tizenkettőre emelkedett azok száma, akiknek a neve szerepelhet a szavazólapon a február 22-i szavazáson.

Ők indulnak végül

A hétfő délután 4 órás határidő lejártáig huszonkilenc jelölt adta le az aláírásgyűjtő íveket, közülük huszonhatan kérték a nyilvántartásba vételt. Korábban tizenegy jelöltet már nyilvántartásba vett a bizottság:

  • Gerstmár Ferencet, az LMP,
  • Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt,
  • Némedi Lajost, a Fidesz-KDNP,
  • Szentpáli Kolost, a Magyar Munkáspárt,
  • Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt,
  • Varga-Damm Andreát, a Jobbik Magyarországért Mozgalom,
  • Varga Péter Miklósnét, az Aquila Párt jelöltjét,
  • illetve a függetlenként induló Bősze Ferencet, Kész Zoltánt, Horváth Lajost és Karancsi Tibort.

Nekik nem lett meg az ötszáz támogató

Hétfőn kettő, csütörtökön pedig még 12 jelölt nyilvántartásba vételét tagadta meg a választási bizottság, mert nem lett meg a szükséges ötszáz támogatójuk. A bizottság döntései három napon belül emelkednek jogerőre, amennyiben az érintettek nem nyújtanak be fellebbezést a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A február 22-i időközi országgyűlési választásra - miként a múlt év áprilisában - már nem ajánlószelvényeket kellett gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kellett megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást. Ezeket hétfőig kellett leadni.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.