Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Rájuk lehet szavazni Veszprémben

2015.01.22. 17:17

Tizenkét jelöltet vett nyilvántartásba és többet elutasított a február 22-i veszprémi időközi parlamenti képviselő-választásra a választási bizottság – írja az MTI a választási iroda vezetőjének tájékoztatására hivatkozva. Az már korábban kiderült, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Simicska Lajos nem indul a választáson.

A helyi választási bizottság csütörtöki ülésén nyilvántartásba vette Papp András Pál független jelöltet, vele tizenkettőre emelkedett azok száma, akiknek a neve szerepelhet a szavazólapon a február 22-i szavazáson.

Ők indulnak végül

A hétfő délután 4 órás határidő lejártáig huszonkilenc jelölt adta le az aláírásgyűjtő íveket, közülük huszonhatan kérték a nyilvántartásba vételt. Korábban tizenegy jelöltet már nyilvántartásba vett a bizottság:

  • Gerstmár Ferencet, az LMP,
  • Kásler Árpádot, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt,
  • Némedi Lajost, a Fidesz-KDNP,
  • Szentpáli Kolost, a Magyar Munkáspárt,
  • Szepessy Zsoltot, az Összefogás Párt,
  • Varga-Damm Andreát, a Jobbik Magyarországért Mozgalom,
  • Varga Péter Miklósnét, az Aquila Párt jelöltjét,
  • illetve a függetlenként induló Bősze Ferencet, Kész Zoltánt, Horváth Lajost és Karancsi Tibort.

Nekik nem lett meg az ötszáz támogató

Hétfőn kettő, csütörtökön pedig még 12 jelölt nyilvántartásba vételét tagadta meg a választási bizottság, mert nem lett meg a szükséges ötszáz támogatójuk. A bizottság döntései három napon belül emelkednek jogerőre, amennyiben az érintettek nem nyújtanak be fellebbezést a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A február 22-i időközi országgyűlési választásra - miként a múlt év áprilisában - már nem ajánlószelvényeket kellett gyűjteniük a választáson indulni szándékozó jelölteknek, hanem ajánlóíveken kellett megszerezniük az induláshoz szükséges 500 érvényes támogató aláírást. Ezeket hétfőig kellett leadni.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!