Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életveszélyesen megkéselt valakit, de felmentették

2015.01.23. 16:02

Jogerősen felmentette a bíróság azt a férfit, aki 2013 augusztusában önvédelemből megszúrta és életveszélyesen megsebesítette támadóját a szabolcsi Nyírmadán. A támadót, az ügy másodrendű vádlottját garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság és ezért egy évre próbára bocsátotta.

Az elsőrendű vádlott és két ismerőse 2013. augusztus 11-én éjjel egy presszónál lévő padon ittasan beszélgetett egymással, amikor a presszóból kilépett egy szintén ittas társaság, köztük a másodrendű vádlott. Ekkor a padon ülő elsőrendű vádlott megszólította másodrendűt, aki trágár szavakkal szólt vissza, majd hirtelen megütötte, többször megrúgta a földre került férfit. A bántalmazott férfi elővette zsebkését és ötször megszúrta támadóját, aki - mint később kiderült - életveszélyesen megsérült.

A társaság többi tagja közben megpróbálta abbahagyatni a verekedést a két férfival, kiabálásukra a másodrendű vádlott elszaladt és a közelben lakó rokonaitól kért segítséget.